Haos na mrežama, fijasko na pomolu: Ženske modele kupaćeg kostima reklamiraju muškarci

Modni brend "Adidas" izazvao je lavinu komentara, a pre svega kritika, kada su angažovali muške modele da predstave najnoviju kolekciju kupaćih kostima za žene.

Četvrtak, 18.05.2023.

13:38

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Kolekciju potpisuje južnoafrički dizajner Rič Mnisi, a kako su rekli iz predstavništva brenda, ovim dizajnom kupaćih kostima slave Mesec ponosa, kao i verovanje da ljubav može da ujedini sve.

Ipak, kompanija je, prema pisanju "Dejli mejla", pretrpela mnogobrojne optužbe, a jedna od njih je da "Adidas" pokušava "da izbriše žene".

Komentari nezadovoljnih ljudi osvanuli su i na Tviteru, te su mnogi ovaj potez svetskog brenda označili kao nepotreban i ponižavajući za žene.

"Dovoljno sam stara da zapamtim da su žene nekad bile modeli za ženske kupaće kostime, a ne muškarci", "Biznisi su da profitiraju, a ne da se bave politikom. Ovo nema smisla. Ko im govori da rade ovo", samo su neki komenatri koje prenosi britanski tabloid.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.