Aktuelno

Mis Srbije Anja Radić: "Oduvek sam sanjala da budem misica" FOTO/VIDEO

Srbija će imati svoju predstavnicu na izboru za najlepšu ženu na svetu, Anju Radić. Da li je u potpunosti spremna i da li ima tremu pred odlazak u Indiju, otkrila je u emisiji "150 minuta" na televiziji Prva.

Ponedeljak, 12.02.2024.

11:15

Izvor: Prva/Superžena

Default images

Podeli:

Anja ima 23 godine, govori nekoliko jezika, obrazovana je i veliki je humanista. Studira informacione tehnologije (IT) i njen humanitarni projekat zove se Lepota je svuda oko nas.

"Mis sveta je najveće i najstarije takmičenje na svetu, Miss World, gde je zapravo devojka svakako učesnica. Evo, recimo, za Mis Srbije, pored tog humanitarnog rada, devojka mora biti visoko obrazovana, pametna, elokventna itd. I zaista, pripreme koje su meni trajale, igrom slučaja, dve godine, moj mandat se odužio zbog korone i negde, ja volim da kažem, upala mi je kašika u med. Imala sam više prilika da učim i da radim, ali pripreme su zaista jako teške i naporne. Pored tog glavnog humanitarnog projekta, koji se zove Lepota svuda oko nas, ja, zapravo, obilazim škole po celoj Srbiji i kroz radionice koje sam osmislila i predavanja kod razne dece, igram se s njima, pričam s njima kao da sam im prijatelj, što zapravo i jesam. Pokušavam da probudim u njima one najvažnije vrednosti kao što su empatija, druženje, da je super, da je kul pomoći baki i deki da pređu ulicu, da je kul pomoći drugaru, da je kul biti zahvalan svojim učiteljima, svojim roditeljima i da će zapravo te vrednosti suzbiti taj bes i tu bahatost i naravno neće doći do vršnjačkog nasilja. Da, to je jedna od glavnih tema uopšte celog tog humanitarnog projekta", objašnjava Anja Radić.

Na pitanje da li joj je bio san da bude misica, rekla je: "Jeste, oduvek mi je bio san, gledala sam takmičenja kad sam bila mala i nisam bila upućena u to šta zapravo sve jedna misica mora da poseduje. Videla sam lepe devojke u glamuroznim haljinama i poželela sam da to budem ja i onda mi se taj san i ostvario".

"Ne govorim engleski tečno, učila sam i francuski i ruski. Mogu da se sporazumem. Imala sam prilike takođe, zahvaljujući svom iskustvu u medijima, da radim kao PR Novak Đoković sportskog centra na '25. maju'. Postala sam i Cepter ambasador u 65 zemalja. Zaista neverovatne prilike sam dobila i nadam se da ću sve na čemu sam radila tokom te dve godine uspeti i da pokažem u svetu uskoro", otkrila je o sebi.

Anja Radić za četiri dana ide u Indiju i jako je uzbuđena zbog toga. Raduje se i pirvodi kraju pripreme, pa je otkrila kakva očekivanja ima.

"Ja jesam takmičarskog duha, što nije loše. Posebno zato što od momenta kada sam pobedila pre dve godine, inostrani mediji, fan stranice i fanovi takmičenja za mis sveta, već su me svrstavali u top-5, top-3 ili možda čak videli kao pobednicu. I to je zaista negde i stavilo veliki pritisak na mene, ali zahvaljujući tome sam sama sebi postavila velika očekivanja, poverovala sam sebi i nadam se najboljem", poručila je.

Na najvećem takmičenju lepote će predstaviti ples kao svoj talenat budući da voli da se izražava pokretom, a za to je odabrala numeru "Đelem, đelem" Marka Luisa.

Pogledajte video-prilog iz emisije:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.