FISER NAJAVIO POMOC U ENERGENTIMA ZA SLEDECIU NEDELJU

Utorak, 07.11.2000.

14:29

Izvor: B92

Default images

Podeli:

FISER NAJAVIO POMOC U ENERGENTIMA ZA SLEDECIU NEDELJU Sef nemacke diplomatije Joska Fiser razgovarao je u utorak u Beogradu sa predstavnicima Demokratske opozicije Srbije i izrazio zelju da ce vrlo brzo biti uspostavljeni diplomatski odnosi izmedju Nemacke i SRJ, izjavila je agenciji Beta clan rukovodstva Demokratske stranke Aleksandra Joksimovic. Joksimoviceva, koja je ucestvovala u razgovrima sa Fiserom, rekla je Beti da je Fiser izrazio veliko interesovanje za razvoj demokratskih procesa i najavio pomoc nemacke vlade Jugoslaviji u vrednosti od 50 miliona maraka. Ona je rekla da se Fiser "saglasio sa tim da se Srbiji sto pre dostavi pomoc u elektricnoj energiji kao i mazutu". "Nemacka pomoc bi vec tokom sledece nedelje trebalo da stigne Srbiju", rekla je Joksimovic. Pored Joksimoviceve, u razgovoru su ucestvovali i gradonacelnik Beograda Milan St. Protic, predsednik Socijaldemokratske unije Zarko Korac, lider Demokratskog centra Dragoljub Micunovic, predstavnici pokreta "Otpor" Slobodan Homen, Jugoslovenskog komiteta pravnika Biljana Kovacevic Vuco kao i predsednik Fonda za humanitarno pravo Natasa Kandic. Predvidjeno je da se Fiser tokom dana susretne sa saveznim premijerom Zoranom Zizicem, predsednikom SRJ Vojislavom Kostunicom i sefom diplomatije Goranom Svilanovicem.

Sef nemacke diplomatije Joska Fiser razgovarao je u utorak u Beogradu sa predstavnicima Demokratske opozicije Srbije i izrazio zelju da ce vrlo brzo biti uspostavljeni diplomatski odnosi izmedju Nemacke i SRJ, izjavila je agenciji Beta clan rukovodstva Demokratske stranke Aleksandra Joksimovic. Joksimoviceva, koja je ucestvovala u razgovrima sa Fiserom, rekla je Beti da je Fiser izrazio veliko interesovanje za razvoj demokratskih procesa i najavio pomoc nemacke vlade Jugoslaviji u vrednosti od 50 miliona maraka. Ona je rekla da se Fiser "saglasio sa tim da se Srbiji sto pre dostavi pomoc u elektricnoj energiji kao i mazutu". "Nemacka pomoc bi vec tokom sledece nedelje trebalo da stigne Srbiju", rekla je Joksimovic. Pored Joksimoviceve, u razgovoru su ucestvovali i gradonacelnik Beograda Milan St. Protic, predsednik Socijaldemokratske unije Zarko Korac, lider Demokratskog centra Dragoljub Micunovic, predstavnici pokreta "Otpor" Slobodan Homen, Jugoslovenskog komiteta pravnika Biljana Kovacevic Vuco kao i predsednik Fonda za humanitarno pravo Natasa Kandic.

Predvidjeno je da se Fiser tokom dana susretne sa saveznim premijerom Zoranom Zizicem, predsednikom SRJ Vojislavom Kostunicom i sefom diplomatije Goranom Svilanovicem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare