MISKOVIC NAJAVIO NIZE CENE PET OSNOVNIH NAMIRNICA

Sreda, 01.11.2000.

18:44

Izvor: B92

Default images

Podeli:

MISKOVIC NAJAVIO NIZE CENE PET OSNOVNIH NAMIRNICA Ministar trgovine Srbije Milorad Miskovic najavio je da ce u prodavnice u cetvrtak stici ulje po nesto nizim cenama, dok ce u narednih nekoliko dana biti snizene cene i drugih osnovnih zivotnih namirnica. Kako prenosi Beta, on je rekao da je postignut dogovor sa uljarama da proizvodjacka cena litre ulja bude 38,5 dinara, dok ce u maloprodaji, uz postovanje saveznih propisa o ogranicenju marze, cena biti 45-46 dinara. "Ministarstvo trgovine predlozilo je niz mera kako bi bile snizene cene pet osnovnih namirnica, ali je potrebno da ih prethodno usvoji vlada Srbije", dodao je Miskovic, napominjuci da su to kratkorocne mere, koje, izmedju ostalog, predvidjaju povecane intervencije iz robnih rezervi. On je naveo da bi secer u maloprodaji trebalo da kosta 36-38 dinara, s tim sto bi secer trebalo da bude oslobodjen svih dazbina. Miskovic je dodao da bi cene svih vrsta mesa mogle da budu snizene za 10 odsto. Pekare ce besplatno iz robnih rezervi dobijati po 30.000 tona brasna mesecno, da bi proizvele 70 odsto belog hleba od osam dinara za 600 grama i 30 odsto polubelog hleba po ceni od sest dinara za veknu, naveo je Miskovic. Miskovic je danas naveo i da su pojedina preduzeca u proteklom mesecu su podigla cene za 200-300 odsto, a ima poskupljenja i za 700 odsto.

Ministar trgovine Srbije Milorad Miskovic najavio je da ce u prodavnice u cetvrtak stici ulje po nesto nizim cenama, dok ce u narednih nekoliko dana biti snizene cene i drugih osnovnih zivotnih namirnica. Kako prenosi Beta, on je rekao da je postignut dogovor sa uljarama da proizvodjacka cena litre ulja bude 38,5 dinara, dok ce u maloprodaji, uz postovanje saveznih propisa o ogranicenju marze, cena biti 45-46 dinara. "Ministarstvo trgovine predlozilo je niz mera kako bi bile snizene cene pet osnovnih namirnica, ali je potrebno da ih prethodno usvoji vlada Srbije", dodao je Miskovic, napominjuci da su to kratkorocne mere, koje, izmedju ostalog, predvidjaju povecane intervencije iz robnih rezervi. On je naveo da bi secer u maloprodaji trebalo da kosta 36-38 dinara, s tim sto bi secer trebalo da bude oslobodjen svih dazbina. Miskovic je dodao da bi cene svih vrsta mesa mogle da budu snizene za 10 odsto. Pekare ce besplatno iz robnih rezervi dobijati po 30.000 tona brasna mesecno, da bi proizvele 70 odsto belog hleba od osam dinara za 600 grama i 30 odsto polubelog hleba po ceni od sest dinara za veknu, naveo je Miskovic. Miskovic je danas naveo i da su pojedina preduzeca u proteklom mesecu su podigla cene za 200-300 odsto, a ima poskupljenja i za 700 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare