RAKCEVIC: NEZAVISNOST JEDINO RACIONALNO RESENJE

Utorak, 05.12.2000.

08:01

Izvor: B92

Default images

Podeli:

RAKCEVIC: NEZAVISNOST JEDINO RACIONALNO RESENJE Predsednik Socijaldemokratske partije Crne Gore Zarko Rakcevic izrazio je uverenje da ce se gradjani Crne Gore izjasniti za njenu nezavisnost i ocenio da je to "jedino racionalno resenje". "Treba voditi racuna da se ne konfrontiramo ni sa medjunarodnom zajednicom ni sa Srbijom i ne ostaviti minimalne mogucnosti za neke eventualne unutrasnje sukobe", rekao je Rakcevic u ponedeljak uvece na tribini SDP u Budvi. On je izjavio da je Crna Gora "udruzivanjem sa Srbijom na neregularnom referendumu iz 1992. godine neposredno posle toga dobila sankcije, NATO udare, propast privrede, najvecu hiperinflaciju u istoriji covecanstva". "Normalno je da se posle takvih negativnih iskustava gradjani Crne Gore prvi put u mirnim uslovima izjasne da li zele tu zajednicu", rekao je predsednik SDP, jedne od clanica trojne vladajuce crnogorske koalicije "Da zivimo bolje". Kako prenosi Beta, Rakcevic je naveo i da odlaskom Slobodana Milosevica sa vlasti "vise nema maca nad glavama gradjana Crne Gore", ali je dodao i da promenom vlasti u Srbiji nije promenjen "i onaj pogubni velikosrpski projekat".

Predsednik Socijaldemokratske partije Crne Gore Zarko Rakcevic izrazio je uverenje da ce se gradjani Crne Gore izjasniti za njenu nezavisnost i ocenio da je to "jedino racionalno resenje". "Treba voditi racuna da se ne konfrontiramo ni sa medjunarodnom zajednicom ni sa Srbijom i ne ostaviti minimalne mogucnosti za neke eventualne unutrasnje sukobe", rekao je Rakcevic u ponedeljak uvece na tribini SDP u Budvi. On je izjavio da je Crna Gora "udruzivanjem sa Srbijom na neregularnom referendumu iz 1992. godine neposredno posle toga dobila sankcije, NATO udare, propast privrede, najvecu hiperinflaciju u istoriji covecanstva". "Normalno je da se posle takvih negativnih iskustava gradjani Crne Gore prvi put u mirnim uslovima izjasne da li zele tu zajednicu", rekao je predsednik SDP, jedne od clanica trojne vladajuce crnogorske koalicije "Da zivimo bolje". Kako prenosi Beta, Rakcevic je naveo i da odlaskom Slobodana Milosevica sa vlasti "vise nema maca nad glavama gradjana Crne Gore", ali je dodao i da promenom vlasti u Srbiji nije promenjen "i onaj pogubni velikosrpski projekat".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare