KOSTUNICA POMILOVAO PRIPADNIKE OSA

Sreda, 06.12.2000.

18:18

Izvor: B92

Default images

Podeli:

KOSTUNICA POMILOVAO PRIPADNIKE OSA Jugoslovenski predsednik Vojislav Kostunica pomilovao je clanove Oslobodilacke srpske armije na predlog Saveznog ministarstva pravde i uz podrsku nacelnika Generalstaba Vojske Jugoslavije Nebojse Pavkovica. U saopstenju iz Kabineta predsednika je navedeno da su pripadnici OSA bili osudjeni "za planiranje diverzija i atentata na predstavnike politickog i vojnog vrha drzave". "Predlog za oslobadjanje osudjenih od daljeg izdrzavanja kazne dalo je, nakon sprovedenog zakonskog postupka, Savezno ministarstvo pravde. Postupak je podrzao i nacelnik Generalstaba Vojske Jugoslavije Nebojsa Pavkovic", navedeno je u saopstenju. Pripadnici OSA Boban Gajic, Milutin Pavlovic i Radovan Djurdjevic pusteni su iz Istraznog vojnog zatvora u Nisu. U odluci o pomilovanju predsednika SRJ se navodi da se "osudjeni na osnovu clana 96 tacka 8 Ustava SRJ oslobode od izvrsenja izdrzavanja kazne zatvora". Istom odlukom pomilovani su i clanovi OSA Miodrag Vukadinovic i Ivan Milanovic osudjeni na dve, i Zoran Zdravkovic osudjen na godinu dana zatvora, javlja Beta.

Jugoslovenski predsednik Vojislav Kostunica pomilovao je clanove Oslobodilacke srpske armije na predlog Saveznog ministarstva pravde i uz podrsku nacelnika Generalstaba Vojske Jugoslavije Nebojse Pavkovica. U saopstenju iz Kabineta predsednika je navedeno da su pripadnici OSA bili osudjeni "za planiranje diverzija i atentata na predstavnike politickog i vojnog vrha drzave". "Predlog za oslobadjanje osudjenih od daljeg izdrzavanja kazne dalo je, nakon sprovedenog zakonskog postupka, Savezno ministarstvo pravde. Postupak je podrzao i nacelnik Generalstaba Vojske Jugoslavije Nebojsa Pavkovic", navedeno je u saopstenju. Pripadnici OSA Boban Gajic, Milutin Pavlovic i Radovan Djurdjevic pusteni su iz Istraznog vojnog zatvora u Nisu. U odluci o pomilovanju predsednika SRJ se navodi da se "osudjeni na osnovu clana 96 tacka 8 Ustava SRJ oslobode od izvrsenja izdrzavanja kazne zatvora". Istom odlukom pomilovani su i clanovi OSA Miodrag Vukadinovic i Ivan Milanovic osudjeni na dve, i Zoran Zdravkovic osudjen na godinu dana zatvora, javlja Beta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare