SVAJCARSKA CE DATI 50 MILIONA FRANAKA ZA PRIVATNI SEKTOR

Sreda, 06.12.2000.

17:17

Izvor: B92

Default images

Podeli:

SVAJCARSKA CE DATI 50 MILIONA FRANAKA ZA PRIVATNI SEKTOR Savetnik svajcarske ambasade u Beogradu Zan Danijel Ruh u sredu je rekao da ce Svajcarska uputiti pomoc od 50 miliona svajcarskih franaka za oporavak privatnog sektora jugoslovenske privrede. Sredstva su u prvom redu namenjena brzem razvoju malih i srednjih preduzeca, saopstio je Savezni sekretarijat za informisanje. Kako javlja Beta, Ruh je u razgovoru sa saveznim ministrom nacionalnih i etnickih zajednica Rasimom Ljajicem rekao da Svajcarska veoma ceni umereni stav Savezne vlade u pogledu zbivanja na jugu Srbije, kao i njeno nastojanje da probleme resava mirnim putem. Ministar Ljajic upoznao je gosta sa prioritetima u radu tog ministarstva, isticuci da je demokratizacija zemlje, integracija u medjunarodne institucije, kao i njen ekonomski oporavak, od najveceg znacaja i za poboljsanje statusa i polozaja etnickih zajednica.

Savetnik svajcarske ambasade u Beogradu Zan Danijel Ruh u sredu je rekao da ce Svajcarska uputiti pomoc od 50 miliona svajcarskih franaka za oporavak privatnog sektora jugoslovenske privrede. Sredstva su u prvom redu namenjena brzem razvoju malih i srednjih preduzeca, saopstio je Savezni sekretarijat za informisanje. Kako javlja Beta, Ruh je u razgovoru sa saveznim ministrom nacionalnih i etnickih zajednica Rasimom Ljajicem rekao da Svajcarska veoma ceni umereni stav Savezne vlade u pogledu zbivanja na jugu Srbije, kao i njeno nastojanje da probleme resava mirnim putem. Ministar Ljajic upoznao je gosta sa prioritetima u radu tog ministarstva, isticuci da je demokratizacija zemlje, integracija u medjunarodne institucije, kao i njen ekonomski oporavak, od najveceg znacaja i za poboljsanje statusa i polozaja etnickih zajednica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare