SEM SNP,ODREDJENI SVI PREDSTAVNICI ZA GRUPU ZA REFERENDUM

Subota, 09.12.2000.

13:16

Izvor: B92

Default images

Podeli:

SEM SNP,ODREDJENI SVI PREDSTAVNICI ZA GRUPU ZA REFERENDUM Socijaldemokratska partija (SDP), Narodna stranka (NS), Liberalni savez Crne Gore (LSCG) i Demokratska partija socijalista (DPS) odredile su svoje predstavnike za skupstinsku radnu grupu za pripremu referenduma, dok ce Socijalisticka narodna partija (SNP) o tome odluciti pocetkom nedelje. Kako je receno agenciji Beta u sedistima tih stranaka, SDP ce predstavljati potpredsednici Miodrag Ilickovic i Ranko Krivokapic, NS potpredsednici Savo Markovic i Savo Djurdjevac, a LSCG portparol Vesna Perovic i funkcioner te stranke Labud Sljukic. Podgoricki mediji su javili da ce DPS zastupati clan Predsednistva Zeljko Sturanovic, dok ce drugi predstavnik tek biti odredjen. Grupa za pripemu referenduma bi trebalo da bude konstituisana u ponedeljak. Politicki direktor SNP Vuksan Simonovic rekao je Beti da ce njegova partija pocetkom nedelje zauzeti stav o tome ko ce ucestvovati u radu grupe i sa kojim stavovima. Savo Markovic iz NS ocenio je za Betu da ce najvaznija tema o kojoj ce se raspravljati u radnoj grupi za pripremu referenduma u Crnoj Gori biti pitanje da li bi na referendumu trebalo da glasaju svi gradjani Crne Gore ili samo oni koji imaju crnogorsko drzavljanstvo. Pripreme za referendum bi se, prema dogovoru unutar crnogorske vladajuce koalicije, morale zavrsiti do Nove godine, prenosi Beta.

Socijaldemokratska partija (SDP), Narodna stranka (NS), Liberalni savez Crne Gore (LSCG) i Demokratska partija socijalista (DPS) odredile su svoje predstavnike za skupstinsku radnu grupu za pripremu referenduma, dok ce Socijalisticka narodna partija (SNP) o tome odluciti pocetkom nedelje. Kako je receno agenciji Beta u sedistima tih stranaka, SDP ce predstavljati potpredsednici Miodrag Ilickovic i Ranko Krivokapic, NS potpredsednici Savo Markovic i Savo Djurdjevac, a LSCG portparol Vesna Perovic i funkcioner te stranke Labud Sljukic. Podgoricki mediji su javili da ce DPS zastupati clan Predsednistva Zeljko Sturanovic, dok ce drugi predstavnik tek biti odredjen. Grupa za pripemu referenduma bi trebalo da bude konstituisana u ponedeljak. Politicki direktor SNP Vuksan Simonovic rekao je Beti da ce njegova partija pocetkom nedelje zauzeti stav o tome ko ce ucestvovati u radu grupe i sa kojim stavovima. Savo Markovic iz NS ocenio je za Betu da ce najvaznija tema o kojoj ce se raspravljati u radnoj grupi za pripremu referenduma u Crnoj Gori biti pitanje da li bi na referendumu trebalo da glasaju svi gradjani Crne Gore ili samo oni koji imaju crnogorsko drzavljanstvo. Pripreme za referendum bi se, prema dogovoru unutar crnogorske vladajuce koalicije, morale zavrsiti do Nove godine, prenosi Beta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare