Ovako to radi Gordon Remzi: Karbonara za samo 10 minuta VIDEO

Na Youtube kanalu smo pronašli recept za pripremu karbonare i to za 10 minuta. Pogledajte kako je Gordon Remzi napravio ovo ukusno jelo.

Utorak, 30.11.2021.

10:39

Izvor: B92

Ovako to radi Gordon Remzi: Karbonara za samo 10 minuta VIDEO
Foto: Shutterstock/Timolina

Podeli:

Sastojci:

slanina ili pančeta
špagete
2 žumanceta
2 pečurke
2 čena beli luk
1 ljuta paprika
malo smrznutog graška
180 g kisele pavlake
parmezan
so
biber
ulje
peršun

Priprema:

Prokuvajte vodu i ubacite špagete unutra. U tiganju zagrejte malo maslinovog ulja i ubacite iseckanu slaninu na kockice (može i dimljena) i pobiberite. Zatim iseckajte beli luk na listiće i dodajte slanini. Takođe dodajte pečurke isečene na listiće, manju ljutu papriku sitno isečenu i malo graška. U posudi u kojoj ste odvojili žumanca dodajte narendan parmezan i pavlaku. Sve to lepo sjedinite i dodajte malo vode, pa opet promešajte. Zatim uzmite oko 10 kašika vode u kojoj se kuvaju špagete i stavite u tiganj sa slaninom i ostalim sastojcima. Kada su špagete gotove procedite ih i dodajte u tiganj sa sastojcima. Promešajte lepo i dodajte smesu sa žumancima. Opet promešajte. Kuvajte kratko tako i špagete su gotove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare