SRBI U RS IMAJU PRAVO NA PARALELNE VEZE SA JUGOSLAVIJOM

Petak, 27.10.2000.

15:38

Izvor: B92

Default images

Podeli:

SRBI U RS IMAJU PRAVO NA PARALELNE VEZE SA JUGOSLAVIJOM Specijalni predstavnik Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini Zak Klajn je posetu Sarajevu predsednika Savezne Republike Jugoslavije Vojislava Kostunice ocenio istorijskom za ceo region i dodao da ce logican sled stvari omoguciti Srbima iz Republike Srpske da ostvare paralelne veze sa SRJ, na sta imaju pravo po Dejtonskom sporazumu, javlja danas Srna, prenosi FoNet. "Uspostavljanje paralelnih veza Republike Srpske sa Jugoslavijom je u okviru Dejtonskog sporazuma, a to bi se odnosilo na pitanja religije, istorije, obrazovanja. To je nesto na sta Srbi u Republici Srpskoj imaju pravo", rekao je Klajn u intervjuu banjaluckom magazinu "Republika". Klajn je izjavio da je u Sarajevu razgovarano o uspostavljanju diplomatskih veza izmedju BiH i SRJ i naglasio da bi u tom cilju trebalo razmeniti diplomatske note, zatim i ambasadore, koji bi trebalo da resavaju politicke probleme.

Specijalni predstavnik Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini Zak Klajn je posetu Sarajevu predsednika Savezne Republike Jugoslavije Vojislava Kostunice ocenio istorijskom za ceo region i dodao da ce logican sled stvari omoguciti Srbima iz Republike Srpske da ostvare paralelne veze sa SRJ, na sta imaju pravo po Dejtonskom sporazumu, javlja danas Srna, prenosi FoNet. "Uspostavljanje paralelnih veza Republike Srpske sa Jugoslavijom je u okviru Dejtonskog sporazuma, a to bi se odnosilo na pitanja religije, istorije, obrazovanja. To je nesto na sta Srbi u Republici Srpskoj imaju pravo", rekao je Klajn u intervjuu banjaluckom magazinu "Republika". Klajn je izjavio da je u Sarajevu razgovarano o uspostavljanju diplomatskih veza izmedju BiH i SRJ i naglasio da bi u tom cilju trebalo razmeniti diplomatske note, zatim i ambasadore, koji bi trebalo da resavaju politicke probleme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare