BISKUPSKA KONFERENCIJA CESTITALA KOSTUNICI

Subota, 28.10.2000.

13:09

Izvor: B92

Default images

Podeli:

BISKUPSKA KONFERENCIJA CESTITALA KOSTUNICI Biskupska konferencija Jugoslavije pozdravila je promenu vlasti u SR Jugoslaviji i novom predsedniku Vojislavu Kostunici cestitala na izbornoj pobedi. Kako prenosi Beta, u cestitki Kostunici, upucenoj sa zasedanja Biskupske konferencije koja je protekle nedelje odrzana u Beogradu, navodi se da su se biskupi Jugoslavije zauzeli kod Evropske unije za hitnu finansijsku pomoc SRJ i predlozili da se izmedju Vatikana i SRJ potpise "neki dogovor" o statusu katolicke crkve u Jugoslaviji. Biskupska konferencija ocekuje i da se donese zakon o denacionalizaciji crkvene imovine, vracanju maticnih knjiga, sredjivanje pitanja uvodjenja veronauke u skole, kao i prisustva svestenika u bolnicama, zatvorima i vojsci. Biskupi su ponovo pozvali papu Jovana Pavla Drugog da poseti Jugoslaviju.

Biskupska konferencija Jugoslavije pozdravila je promenu vlasti u SR Jugoslaviji i novom predsedniku Vojislavu Kostunici cestitala na izbornoj pobedi. Kako prenosi Beta, u cestitki Kostunici, upucenoj sa zasedanja Biskupske konferencije koja je protekle nedelje odrzana u Beogradu, navodi se da su se biskupi Jugoslavije zauzeli kod Evropske unije za hitnu finansijsku pomoc SRJ i predlozili da se izmedju Vatikana i SRJ potpise "neki dogovor" o statusu katolicke crkve u Jugoslaviji. Biskupska konferencija ocekuje i da se donese zakon o denacionalizaciji crkvene imovine, vracanju maticnih knjiga, sredjivanje pitanja uvodjenja veronauke u skole, kao i prisustva svestenika u bolnicama, zatvorima i vojsci. Biskupi su ponovo pozvali papu Jovana Pavla Drugog da poseti Jugoslaviju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare