JOVANOVIC: MINISTARSTVO FINANSIJA RADI PUNOM PAROM

Utorak, 07.11.2000.

11:34

Izvor: B92

Default images

Podeli:

JOVANOVIC: MINISTARSTVO FINANSIJA RADI PUNOM PAROM Koministar za finansije u prelaznoj Vladi Srbije iz redova DOS Ljubisa Jovanovic izjavio je da ovo ministarstvo radi punom parom, iako Vlada ne funkcionise. "Prvenstveni zadatak Ministarstva finansija bio je utvrdjivanje stanja budzeta, gdje je konstantovano da se on nalazi u ozbiljnom deficitu", rekao je Jovanovic niskim "Narodnim novinama". On je naglasio da ovo ministarstvo trenutno radi na obezbedjivanju sredstava za isplatu zarada, penzija i socijalnih davanja, kao i na pronalazenju mogucnosti za obezbedjivanje goriva za jesenju sjetvu i ostale prioritete. "Resenja se traze u redovnoj i efikasnoj naplati tekucih javnih obaveza ili prihoda, kao i zaostalih, koji se proicjenjuju na oko deset milijardi dinara", rekao je Jovanovic. On je istakao da se uprkos budzetskom deficitu ozbiljno razmislja o ukidanju dnevnica solidarnosti, kako bi se posredno povecala primanja zaposlenih, javlja Beta.

Koministar za finansije u prelaznoj Vladi Srbije iz redova DOS Ljubisa Jovanovic izjavio je da ovo ministarstvo radi punom parom, iako Vlada ne funkcionise. "Prvenstveni zadatak Ministarstva finansija bio je utvrdjivanje stanja budzeta, gdje je konstantovano da se on nalazi u ozbiljnom deficitu", rekao je Jovanovic niskim "Narodnim novinama". On je naglasio da ovo ministarstvo trenutno radi na obezbedjivanju sredstava za isplatu zarada, penzija i socijalnih davanja, kao i na pronalazenju mogucnosti za obezbedjivanje goriva za jesenju sjetvu i ostale prioritete. "Resenja se traze u redovnoj i efikasnoj naplati tekucih javnih obaveza ili prihoda, kao i zaostalih, koji se proicjenjuju na oko deset milijardi dinara", rekao je Jovanovic. On je istakao da se uprkos budzetskom deficitu ozbiljno razmislja o ukidanju dnevnica solidarnosti, kako bi se posredno povecala primanja zaposlenih, javlja Beta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare