RUGOVA: MIROVNE SNAGE BI TREBALO DA OSTANU NEOGRANICENO

Nedelja, 19.11.2000.

20:55

Izvor: B92

Default images

Podeli:

RUGOVA: MIROVNE SNAGE BI TREBALO DA OSTANU NEOGRANICENO Predsednik Demokratskog saveza Kosova Ibrahim Rugova rekao je na medjunarodnoj konferenciji, povodom petogodisnjice od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, da bi mirovne snage, koje predvodi NATO, trebalo da ostanu na Kosovu neograniceno vreme zbog zastite te pokrajine od spoljnih pretnji. Prema njegovim recima, dugorocno prisustvo NATO snaga na Kosovu je kljucno za stabilnost regiona. "Apelujemo na te snage da ostanu tamo mozda zauvek", rekao je Rugova dodao: "U buducnosti one mogu imati drugaciju ulogu, prisustvo u regionu sa bazama na Kosovu. Smatram prisustvo NATO snaga na Kosovu kao deo nase nezavisnosti". Lider Demokratske partije Kosova Hasim Taci ocenio je da "Beograd nije znatno promenio svoju politiku prema Kosovu". On je pozvao Kostunicu da "prizna da je nezavisnost Kosova neizbezna" i zatrazio od njega da oslobodi kosovske Albance koji se nalaze u zatvorima u Srbiji.

Predsednik Demokratskog saveza Kosova Ibrahim Rugova rekao je na medjunarodnoj konferenciji, povodom petogodisnjice od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, da bi mirovne snage, koje predvodi NATO, trebalo da ostanu na Kosovu neograniceno vreme zbog zastite te pokrajine od spoljnih pretnji. Prema njegovim recima, dugorocno prisustvo NATO snaga na Kosovu je kljucno za stabilnost regiona. "Apelujemo na te snage da ostanu tamo mozda zauvek", rekao je Rugova dodao: "U buducnosti one mogu imati drugaciju ulogu, prisustvo u regionu sa bazama na Kosovu. Smatram prisustvo NATO snaga na Kosovu kao deo nase nezavisnosti".

Lider Demokratske partije Kosova Hasim Taci ocenio je da "Beograd nije znatno promenio svoju politiku prema Kosovu". On je pozvao Kostunicu da "prizna da je nezavisnost Kosova neizbezna" i zatrazio od njega da oslobodi kosovske Albance koji se nalaze u zatvorima u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare