TACI: BEZUSLOVNA NEZAVISNOST KOSOVA - JEDINO RESENJE

Utorak, 21.11.2000.

11:27

Izvor: B92

Default images

Podeli:

TACI: BEZUSLOVNA NEZAVISNOST KOSOVA - JEDINO RESENJE Predsednik Demokratske partije Kosova Hasim Taci ocenio je da je bezuslovna nezavisnost Kosova jedino resenje tamosnje krize, dodajuci da bi zrtve i razaranja u toj pokrajini bile izbegnute da su problemi resavani jos pre pet godina - u Dejtonu. U tekstu koji u utorak objavljuje pristinski dnevnik na albanskom jeziku "Koha Ditore", nekadasnji politicki lider Oslobodilacke vojske Kosova ocenio je i da svako drugo resenje osim nezavisnosti predstavlja permanentni izvor novih kriza u regionu. "Kosovo, koje je tokom rata imalo desetak hiljada ubijenih, oko 500 masovnih grobnica i razorenu privredu", pise Taci, "danas postepeno prevazilazi prvu fazu izgradnje pluralistickih institucija na opstinskom nivou". Kako prenosi Beta, on je ocenio da medjunarodna zajednica "ne pokazuje dovoljan interes ni osecaj za nezavisnost Kosova", navodeci kao primer "priznavanje SR Jugoslavije". "Takvi potezi medjunarodne zajednice u svakom slucaju otezavaju proces ostvarivanja nezavisnosti Kosova", naveo je Taci.

Predsednik Demokratske partije Kosova Hasim Taci ocenio je da je bezuslovna nezavisnost Kosova jedino resenje tamosnje krize, dodajuci da bi zrtve i razaranja u toj pokrajini bile izbegnute da su problemi resavani jos pre pet godina - u Dejtonu. U tekstu koji u utorak objavljuje pristinski dnevnik na albanskom jeziku "Koha Ditore", nekadasnji politicki lider Oslobodilacke vojske Kosova ocenio je i da svako drugo resenje osim nezavisnosti predstavlja permanentni izvor novih kriza u regionu. "Kosovo, koje je tokom rata imalo desetak hiljada ubijenih, oko 500 masovnih grobnica i razorenu privredu", pise Taci, "danas postepeno prevazilazi prvu fazu izgradnje pluralistickih institucija na opstinskom nivou". Kako prenosi Beta, on je ocenio da medjunarodna zajednica "ne pokazuje dovoljan interes ni osecaj za nezavisnost Kosova", navodeci kao primer "priznavanje SR Jugoslavije". "Takvi potezi medjunarodne zajednice u svakom slucaju otezavaju proces ostvarivanja nezavisnosti Kosova", naveo je Taci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare