NS NE IZLAZI IZ VLADE, ALI NAMERAVA DA JE DESTABILIZUJE

Četvrtak, 23.11.2000.

20:15

Izvor: B92

Default images

Podeli:

NS NE IZLAZI IZ VLADE, ALI NAMERAVA DA JE DESTABILIZUJE Narodna stranka nece napustiti Vladu Crne Gore, ali ce uciniti sve da je destabilizuje i onemoguci da radi u pravcu nezavisne Crne Gore, pise u najnovijem broju podgoricki nedeljnik "Monitor". Pozivajuci se na pouzdane izvore, "Monitor" navodi da je plan vrha NS da se "udari" na crnogorskog predsednika Mila Djukanovica, ministra spoljnih poslova Branka Lukovca, Socijaldemokratsku partiju, Televiziju Crne Gore i dnevni list "Pobjedu", kao i na sve one "kojima je Crna Gora bliza od Srbije". "Monitor" navodi da se NS u kontaktima sa medjunarodnim zvanicnicima ostro protivi odrzavanju prevremenih parlamentarnih izbora. "Oci u oci sa stranim diplomatama funkcioneri NS predsednika Djukanovica prikazuju kao crnogorskog nacionalistu koji hoce nezavisnu Crnu Goru samo radi ocuvanja vlasti", navodi list, a prenosi Beta. Narodna stranka odustala je od izlaska iz vladajuce crnogorske koalicije nakon razgovora sa jugoslovenskim predsednikom Vojislavom Kostunicom koji je, kako pise "Monitor", izrazio bojazan da bi, u slucaju da NS napusti vladajucu koaliciju, ojacao crnogorski blok sacinjen od Demokratske partije socijalista, SDP i Liberalnog saveza. Prema pisanju "Monitora", NS treba da razvodnjava ideju o medjunarodnom priznanju Crne Gore.

Narodna stranka nece napustiti Vladu Crne Gore, ali ce uciniti sve da je destabilizuje i onemoguci da radi u pravcu nezavisne Crne Gore, pise u najnovijem broju podgoricki nedeljnik "Monitor". Pozivajuci se na pouzdane izvore, "Monitor" navodi da je plan vrha NS da se "udari" na crnogorskog predsednika Mila Djukanovica, ministra spoljnih poslova Branka Lukovca, Socijaldemokratsku partiju, Televiziju Crne Gore i dnevni list "Pobjedu", kao i na sve one "kojima je Crna Gora bliza od Srbije". "Monitor" navodi da se NS u kontaktima sa medjunarodnim zvanicnicima ostro protivi odrzavanju prevremenih parlamentarnih izbora. "Oci u oci sa stranim diplomatama funkcioneri NS predsednika Djukanovica prikazuju kao crnogorskog nacionalistu koji hoce nezavisnu Crnu Goru samo radi ocuvanja vlasti", navodi list, a prenosi Beta. Narodna stranka odustala je od izlaska iz vladajuce crnogorske koalicije nakon razgovora sa jugoslovenskim predsednikom Vojislavom Kostunicom koji je, kako pise "Monitor", izrazio bojazan da bi, u slucaju da NS napusti vladajucu koaliciju, ojacao crnogorski blok sacinjen od Demokratske partije socijalista, SDP i Liberalnog saveza. Prema pisanju "Monitora", NS treba da razvodnjava ideju o medjunarodnom priznanju Crne Gore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare