PATRIJARH PRIMIO MISIJU ITALIJANSKE VLADE U METOHIJI

Petak, 24.11.2000.

16:59

Izvor: B92

Default images

Podeli:

PATRIJARH PRIMIO MISIJU ITALIJANSKE VLADE U METOHIJI Patrijarh srpski Pavle u petak je u Patrijarsijskom dvoru u Beogradu primio sefa Specijalne misije italijanske vlade u Metohiji Artura Gvida i njegovog zamenika Djanpetra Borginija, zajedno sa clanovima Centra za ocuvanje nasledja Kosova i Metohije Mnemozina. Kako javlja FoNet, gosti su upoznali patrijarha sa radom Misije i razgovarali o pomoci manastiru Pecka Patrijarsija, isticuci nameru Vlade Italije da za zastitu srpskog crkvenog i kulturnog nasledja na Kosovu i Metohiji izdvoji znacajna sredstva. U tom cilju, Centar Mnemozina je pripremio Projekat urgentne i dugorocne zastite srpskog nasledja na Kosovu i Metohiji. Patrijarh Pavle zahvalio je gostima za sve sto Vlada i narod Italije cine za zastitu srpskog naroda i njegove Crkve na Kosovu i Metohiji.

Patrijarh srpski Pavle u petak je u Patrijarsijskom dvoru u Beogradu primio sefa Specijalne misije italijanske vlade u Metohiji Artura Gvida i njegovog zamenika Djanpetra Borginija, zajedno sa clanovima Centra za ocuvanje nasledja Kosova i Metohije Mnemozina. Kako javlja FoNet, gosti su upoznali patrijarha sa radom Misije i razgovarali o pomoci manastiru Pecka Patrijarsija, isticuci nameru Vlade Italije da za zastitu srpskog crkvenog i kulturnog nasledja na Kosovu i Metohiji izdvoji znacajna sredstva. U tom cilju, Centar Mnemozina je pripremio Projekat urgentne i dugorocne zastite srpskog nasledja na Kosovu i Metohiji. Patrijarh Pavle zahvalio je gostima za sve sto Vlada i narod Italije cine za zastitu srpskog naroda i njegove Crkve na Kosovu i Metohiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare