SAVET BEZBEDNOSTI ODRZAO NEFORMALNI SASTANAK

Ponedeljak, 27.11.2000.

23:39

Izvor: B92

Default images

Podeli:

SAVET BEZBEDNOSTI ODRZAO NEFORMALNI SASTANAK Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija je u ponedeljak uvece odrzao neformalan sastanak povodom situacije na jugu Srbije, izjavio je za B92 portparol kancelarije generalnog sekretara UN Kofija Anana Ferhan Hak. Hak je potvrdio da je generalni sekretar svetske organizacije stekao uvid u pismo jugoslovenskog predsednika Kostunice, koji je od Anana zatrazio da ucini sve kako bi se sprecili dalji incidenti na granici sa Kosovom. “To pismo prosledjeno je i predsedavajucem Saveta bezbednosti, holandskom ambasadoru Peteru van Valsumu”, rekao je Hak i dodao: “Clanovi Saveta bezbednosti su saslusali izvestaj predstavnika Odeljenja za mirovne operacije Ujedinjenih nacija o bezbednosnoj situaciji na Kosovu i na jugu Srbije. On je u tom izvestaju naveo incidente koji su se dogodili tokom poslednje nedelje, ukljucujuci podmetanje bombe ispred rezidencije jugoslovenskog predstavnika u Pristini, ubistvo savetnika Ibrahima Rugove i bezbednosno stanje na jugu Srbije. Clanovi Saveta su saslusali ovaj izvestaj i preduzece mere ukoliko to budu nasli za shodno", rekao je Hak za B92. On je dodao da za sada nema nagovestaja da ce povodom zbivanja na Kosovu i oko njega biti odrzana posebna sednica Saveta bezbednosti UN, ali, kako je rekao, clanovi Saveta mogu takav sastanak da odrze vrlo brzo ukoliko situacija to bude zahtevala.

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija je u ponedeljak uvece odrzao neformalan sastanak povodom situacije na jugu Srbije, izjavio je za B92 portparol kancelarije generalnog sekretara UN Kofija Anana Ferhan Hak. Hak je potvrdio da je generalni sekretar svetske organizacije stekao uvid u pismo jugoslovenskog predsednika Kostunice, koji je od Anana zatrazio da ucini sve kako bi se sprecili dalji incidenti na granici sa Kosovom. “To pismo prosledjeno je i predsedavajucem Saveta bezbednosti, holandskom ambasadoru Peteru van Valsumu”, rekao je Hak i dodao: “Clanovi Saveta bezbednosti su saslusali izvestaj predstavnika Odeljenja za mirovne operacije Ujedinjenih nacija o bezbednosnoj situaciji na Kosovu i na jugu Srbije. On je u tom izvestaju naveo incidente koji su se dogodili tokom poslednje nedelje, ukljucujuci podmetanje bombe ispred rezidencije jugoslovenskog predstavnika u Pristini, ubistvo savetnika Ibrahima Rugove i bezbednosno stanje na jugu Srbije. Clanovi Saveta su saslusali ovaj izvestaj i preduzece mere ukoliko to budu nasli za shodno", rekao je Hak za B92. On je dodao da za sada nema nagovestaja da ce povodom zbivanja na Kosovu i oko njega biti odrzana posebna sednica Saveta bezbednosti UN, ali, kako je rekao, clanovi Saveta mogu takav sastanak da odrze vrlo brzo ukoliko situacija to bude zahtevala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare