HRVATSKA CE INSISTIRATI NA RATNOJ ODSTETI OD SRJ

Petak, 01.12.2000.

11:17

Izvor: B92

Default images

Podeli:

HRVATSKA CE INSISTIRATI NA RATNOJ ODSTETI OD SRJ Koordinator za pitanja sukcesije bivse SFRJ pri hrvatskoj vladi, Djuro Degan izjavio je da se Hrvatska nece odreci prava na ratnu odstetu i ocenio da odgovornost za svu stetu tokom rata snosi SR Jugoslavija, javlja Beta. "Insistiracemo, dakako, na nastavku pregovora i na onom sto smo pre predlagali. Ali, istakli smo da ukoliko SRJ nije u mogucnosti ispuniti punu obavezu nadoknada stete, bio bi koristan zajednicki apel nekim medjunarodnim organizacijama da one namaknu dio sredstava", rekao je Degan u intervjuu za "Nedeljnu Dalmaciju". Degan je rekao i da " Hrvatska ne moze otkloniti deo odgovornosti za paljenje kuca izvan zone ratnih operacija ili, recimo, za stete koje su pocinjene nakon 'Bljeska' i 'Oluje', za ubistva, podmetanje bombi pod automobile, oduzimanje automobila koji potom nisu vraceni njihovim vlasnicima, stete na vikendicama gradjana SRJ i slicno".

Koordinator za pitanja sukcesije bivse SFRJ pri hrvatskoj vladi, Djuro Degan izjavio je da se Hrvatska nece odreci prava na ratnu odstetu i ocenio da odgovornost za svu stetu tokom rata snosi SR Jugoslavija, javlja Beta. "Insistiracemo, dakako, na nastavku pregovora i na onom sto smo pre predlagali. Ali, istakli smo da ukoliko SRJ nije u mogucnosti ispuniti punu obavezu nadoknada stete, bio bi koristan zajednicki apel nekim medjunarodnim organizacijama da one namaknu dio sredstava", rekao je Degan u intervjuu za "Nedeljnu Dalmaciju". Degan je rekao i da " Hrvatska ne moze otkloniti deo odgovornosti za paljenje kuca izvan zone ratnih operacija ili, recimo, za stete koje su pocinjene nakon 'Bljeska' i 'Oluje', za ubistva, podmetanje bombi pod automobile, oduzimanje automobila koji potom nisu vraceni njihovim vlasnicima, stete na vikendicama gradjana SRJ i slicno".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare