OTPOR TRAZI SMENJIVANJE RADETA MARKOVICA

Nedelja, 03.12.2000.

16:40

Izvor: B92

Default images

Podeli:

OTPOR TRAZI SMENJIVANJE RADETA MARKOVICA Oko 60.000 gradjana Srbije potpisalo je peticiju za smenjivanje Radomira Markovica sa mesta sefa Drzavne bezbednosti Srbije, saopstio je aktivista "Otpora" Vukasin Petrovic, javlja Beta. Na konferenciji za novinare, Petrovic je rekao da ce potpisivanje peticije trajati do srede, a potom ce zajedno sa zahtevom za smenjivanje Markovica nadleznim organima biti predata i peticija sa potpisima gradjana koji su stali iza tog zahteva. On je precizirao da je peticiju samo u Beogradu potpisalo oko 20.000 ljudi. "Rade Markovic je jedan od prvih koji mora da ode sa funkije i kojem mora da bude sudjeno. Ali necemo zaboraviti ni druge i to ne samo u policiji, vec sve one koji su bili oslonac rezimu Slobodan Milosevic", rekao je Petrovic. On je rekao da ce ovim zahtevom ujedno biti i testirana spremnost novih vlasti da se suoce sa tim problemom. Klub Mladih SPO takodje je pokrenuo akciju potpisivanja peticije za smenjivanje Markovica.

Oko 60.000 gradjana Srbije potpisalo je peticiju za smenjivanje Radomira Markovica sa mesta sefa Drzavne bezbednosti Srbije, saopstio je aktivista "Otpora" Vukasin Petrovic, javlja Beta. Na konferenciji za novinare, Petrovic je rekao da ce potpisivanje peticije trajati do srede, a potom ce zajedno sa zahtevom za smenjivanje Markovica nadleznim organima biti predata i peticija sa potpisima gradjana koji su stali iza tog zahteva. On je precizirao da je peticiju samo u Beogradu potpisalo oko 20.000 ljudi. "Rade Markovic je jedan od prvih koji mora da ode sa funkije i kojem mora da bude sudjeno. Ali necemo zaboraviti ni druge i to ne samo u policiji, vec sve one koji su bili oslonac rezimu Slobodan Milosevic", rekao je Petrovic. On je rekao da ce ovim zahtevom ujedno biti i testirana spremnost novih vlasti da se suoce sa tim problemom. Klub Mladih SPO takodje je pokrenuo akciju potpisivanja peticije za smenjivanje Markovica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare