DARMANOVIC: MANDAT SNP CE ZAOSTRITI POLITICKE PRILIKE

Nedelja, 22.10.2000.

22:11

Izvor: B92

Default images

Podeli:

DARMANOVIC: MANDAT SNP CE ZAOSTRITI POLITICKE PRILIKE Direktor podgorickog Centra za demokratiju i ljudska prava Srdjan Darmanovic ocenio je da ce odluka predsednika SRJ Vojislava Kostunice da mandat saveznog premijera poveri Socijalistickoj narodnoj partiji dodatno zaostriti politicke prilike u Crnoj Gori, javlja Beta. U izjavi koju prenosi "Pobjeda", Darmanovic je podsetio da se nov predsednik pozvao na privrzenost legalizmu i ocenio da "ne izgleda logicno da se na legalizmu istrajava upravo i jedino na saveznom nivou, i to preko ledja Crne Gore, kada se u samoj Srbiji desava jedna polurevolucionarna situacija, u kojoj se hod kroz institucije kombinuje s revolucionarnim metodama". Darmanovic je ocenio da je davanjem premijerskog mandata SNP "bacena pod noge" volja preko 70 odsto gradjana Crne Gore koji ne podrzavaju SNP i koji su to jasno pokazali bojkotom federalnih izbora. "Kostunicina odluka pokazuje zapravo njegovo nepoznavanje prilika u Crnoj Gori i ona se, bez obzira sto formiranje Savezne vlade predstavlja tehnicko i prelazno resenje, dozivljava kao produzetak stare igre Slobodana Milosevica, da se pomocu manjine u Crnoj Gori vodi politika protiv vecinske Crne Gore", rekao je Darmanovic.

Direktor podgorickog Centra za demokratiju i ljudska prava Srdjan Darmanovic ocenio je da ce odluka predsednika SRJ Vojislava Kostunice da mandat saveznog premijera poveri Socijalistickoj narodnoj partiji dodatno zaostriti politicke prilike u Crnoj Gori, javlja Beta. U izjavi koju prenosi "Pobjeda", Darmanovic je podsetio da se nov predsednik pozvao na privrzenost legalizmu i ocenio da "ne izgleda logicno da se na legalizmu istrajava upravo i jedino na saveznom nivou, i to preko ledja Crne Gore, kada se u samoj Srbiji desava jedna polurevolucionarna situacija, u kojoj se hod kroz institucije kombinuje s revolucionarnim metodama". Darmanovic je ocenio da je davanjem premijerskog mandata SNP "bacena pod noge" volja preko 70 odsto gradjana Crne Gore koji ne podrzavaju SNP i koji su to jasno pokazali bojkotom federalnih izbora. "Kostunicina odluka pokazuje zapravo njegovo nepoznavanje prilika u Crnoj Gori i ona se, bez obzira sto formiranje Savezne vlade predstavlja tehnicko i prelazno resenje, dozivljava kao produzetak stare igre Slobodana Milosevica, da se pomocu manjine u Crnoj Gori vodi politika protiv vecinske Crne Gore", rekao je Darmanovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare