BROVINA TREBA DA BUDE OSLOBODJENA KROZ PRAVNU PROCEDURU

Četvrtak, 26.10.2000.

23:20

Izvor: B92

Default images

Podeli:

BROVINA TREBA DA BUDE OSLOBODJENA KROZ PRAVNU PROCEDURU Branioci albanske pesnikinje Flore Brovine, osudjene na 12 godina zbog udruzivanja radi neprijateljske delatnosti i terorizma za vreme sukoba u pokrajini, saopstili su u cetvrtak da njeno oslobadjanje ne treba da bude izdejstvovano politickim putem, pomilovanjem, vec kroz pravnu proceduru. "Flora Brovina je nevina zrtva neosnovanog i nicim utemeljenog progona. Osim toga ona je najveci deo vremena u pritvoru provela i nezakonito i protivzakonito", izjavio je Beti jedan od njenih branilaca Branko Stanic. On je objasnio da je Brovina u zatvoru na osnovu nezakonitog sudskog akta, ciji bi donosilac trebalo da odgovara za krsenje zakona od strane sudije - krivicno delo za koje se izrice kazna do pet godina zatvora. "Krenuli su na politicki put razresenja njenog slucaja, a njime je prekinut pravni put, a to je da Vrhovni sud Srbije odluci o zalbi koju smo podneli...Ko je mogao ocekivati da ce ministarstvo na cijem je celu Jojic prihvatiti pomilovanje koje je predlozio Kostunica", rekao je Stanic.

Branioci albanske pesnikinje Flore Brovine, osudjene na 12 godina zbog udruzivanja radi neprijateljske delatnosti i terorizma za vreme sukoba u pokrajini, saopstili su u cetvrtak da njeno oslobadjanje ne treba da bude izdejstvovano politickim putem, pomilovanjem, vec kroz pravnu proceduru. "Flora Brovina je nevina zrtva neosnovanog i nicim utemeljenog progona. Osim toga ona je najveci deo vremena u pritvoru provela i nezakonito i protivzakonito", izjavio je Beti jedan od njenih branilaca Branko Stanic. On je objasnio da je Brovina u zatvoru na osnovu nezakonitog sudskog akta, ciji bi donosilac trebalo da odgovara za krsenje zakona od strane sudije - krivicno delo za koje se izrice kazna do pet godina zatvora. "Krenuli su na politicki put razresenja njenog slucaja, a njime je prekinut pravni put, a to je da Vrhovni sud Srbije odluci o zalbi koju smo podneli...Ko je mogao ocekivati da ce ministarstvo na cijem je celu Jojic prihvatiti pomilovanje koje je predlozio Kostunica", rekao je Stanic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare