U RS DAN ZALOSTI

Ponedeljak, 30.10.2000.

11:54

Izvor: B92

Default images

Podeli:

U RS DAN ZALOSTI U Republici Srpskoj u ponedeljak je proglasen dan zalosti, povodom sahrane posmrtnih ostataka stotinu neidentifikovanih srpskih vojnika i civila u zajednicku grobnicu na banjaluckom Novom groblju. Posmrtni ostaci stotinu neidentifikovanih srpskih boraca i civila sahranjeni su u privremenu zajednicku grobnicu u subotu, a sahrana preostalih 350 neidentifikovanih tela u spomen kosturnicu bice polozena nakon forenzicke obrade, prenosi Beta. Neidentifikovana tela srpskih boraca i civila koji su nastradali u zapadnokrajiskim opstinama tokom proteklog rata u BiH duze vreme nalazila su se u jednoj od fabrickih hala, tzv. Deumica hali.

U Republici Srpskoj u ponedeljak je proglasen dan zalosti, povodom sahrane posmrtnih ostataka stotinu neidentifikovanih srpskih vojnika i civila u zajednicku grobnicu na banjaluckom Novom groblju. Posmrtni ostaci stotinu neidentifikovanih srpskih boraca i civila sahranjeni su u privremenu zajednicku grobnicu u subotu, a sahrana preostalih 350 neidentifikovanih tela u spomen kosturnicu bice polozena nakon forenzicke obrade, prenosi Beta. Neidentifikovana tela srpskih boraca i civila koji su nastradali u zapadnokrajiskim opstinama tokom proteklog rata u BiH duze vreme nalazila su se u jednoj od fabrickih hala, tzv. Deumica hali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare