NEMACKA VLADA ZA PONOVNO USPOSTAVLJANJE ODNOSA SA SRJ

Sreda, 01.11.2000.

17:06

Izvor: B92

Default images

Podeli:

NEMACKA VLADA ZA PONOVNO USPOSTAVLJANJE ODNOSA SA SRJ Nemacka vlada u sredu je odlucila da pokrene postupak za ponovno uspostavljanje diplomatskih odnosa sa SR Jugoslavijom. U saopstenju izdatom posle sednice vlade kaze se da je "odluceno da se razmenom diplomatskih nota izmedju SR Jugoslavije i SR Nemacke ponovo uspostave diplomatski odnosi" izmedju dve zemlje. Time su, kako se dodaje, "sa nemacke strane stvorene sve pretpostavke" za ponovno zapocinjanje rada diplomatskih predstavnistava u punom obimu. Naknadno ce biti odredjen tacan termin ponovnog uspostavljanja diplomatskih odnosa. "Ovim savezna vlada pruza podrsku demokratskim procesima u Beogradu i daje do znanja da i ubuduce namerava da podrzava Jugoslaviju", kaze se u saopstenju nemacke vlade koje prenosi Beta.

Nemacka vlada u sredu je odlucila da pokrene postupak za ponovno uspostavljanje diplomatskih odnosa sa SR Jugoslavijom. U saopstenju izdatom posle sednice vlade kaze se da je "odluceno da se razmenom diplomatskih nota izmedju SR Jugoslavije i SR Nemacke ponovo uspostave diplomatski odnosi" izmedju dve zemlje. Time su, kako se dodaje, "sa nemacke strane stvorene sve pretpostavke" za ponovno zapocinjanje rada diplomatskih predstavnistava u punom obimu. Naknadno ce biti odredjen tacan termin ponovnog uspostavljanja diplomatskih odnosa. "Ovim savezna vlada pruza podrsku demokratskim procesima u Beogradu i daje do znanja da i ubuduce namerava da podrzava Jugoslaviju", kaze se u saopstenju nemacke vlade koje prenosi Beta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare