MEDIUM: DSS NAJPOPULARNIJA STRANKA

Četvrtak, 02.11.2000.

11:17

Izvor: B92

Default images

Podeli:

MEDIUM: DSS NAJPOPULARNIJA STRANKA Demokratska stranka Srbije pojedinacno je najjaca stranka u Srbiji, pokazuje istrazivanje agencije "Medijum", sprovedeno za dnevnik "Blic". DSS ima podrsku 32 odsto biraca, na drugom mestu je Demokratska stranka sa 13 odsto, a Socijalisticka partija Srbije, koja je po dosadasnjim ispitivanjima bila pojedinacno najjacca stranka, sada je na trecem mestu sa 10 odsto glasova. Rejting Srpske radikalne stranke i Srpskog pokreta obnove je, prema istrazivanju, ispod izbornog cenzusa. SPO ima cetiri, a SRS tri odsto glasova. Tri odsto ima i Demokratska alternativa, a slede Gradjanski savez Srbije, Socijaldemokratija, Pokret za demokratsku Srbiju i Savez vojvodjanskih Madjara sa po dva odsto. Ostale stranke dobile su ukupno tri odsto glasova, neopredeljenih gradjana je 13 odsto, a apstinenata 11 odsto. Istrazivanje je sprovedeno od 18. do 22. oktobra na uzorku od 1.200 ispitanika u Srbiji bez Kosova, prenosi Beta.

Demokratska stranka Srbije pojedinacno je najjaca stranka u Srbiji, pokazuje istrazivanje agencije "Medijum", sprovedeno za dnevnik "Blic". DSS ima podrsku 32 odsto biraca, na drugom mestu je Demokratska stranka sa 13 odsto, a Socijalisticka partija Srbije, koja je po dosadasnjim ispitivanjima bila pojedinacno najjacca stranka, sada je na trecem mestu sa 10 odsto glasova. Rejting Srpske radikalne stranke i Srpskog pokreta obnove je, prema istrazivanju, ispod izbornog cenzusa. SPO ima cetiri, a SRS tri odsto glasova. Tri odsto ima i Demokratska alternativa, a slede Gradjanski savez Srbije, Socijaldemokratija, Pokret za demokratsku Srbiju i Savez vojvodjanskih Madjara sa po dva odsto. Ostale stranke dobile su ukupno tri odsto glasova, neopredeljenih gradjana je 13 odsto, a apstinenata 11 odsto. Istrazivanje je sprovedeno od 18. do 22. oktobra na uzorku od 1.200 ispitanika u Srbiji bez Kosova, prenosi Beta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare