NIJE DOGOVORENA SMENA MARKOVICA

Četvrtak, 02.11.2000.

23:18

Izvor: B92

Default images

Podeli:

NIJE DOGOVORENA SMENA MARKOVICA U cetvrtak uvece na sastanku predsednika i podpredsednika republicke vlade Milomira Minica, Nebojse Covica i Spasoja Krunica, kom su prisustvovali i garanti medjustranackog sporazuma Vojislav Kostunica i Milan Milutinovic, ponovo nije dogovorena smena nacelnika Sluzbe drzavne bezbednosti Srbije Radomira Markovica. U izjavi za B92 Spasoje Krunic, potpredsednik Vlade iz SPO-a, kaze: "Na zalost, SPS smatra da taj zahtev nije opravdan i ne prihvataju da podrze smenu. To znaci da smo na samom pocetku, jer ni SPO ni DOS ne prihvataju takvo resenje da g. Markovic ostane tamo gde jeste. Smatramo da sve elemente sporazuma moramo sprovesti pre nego sto pocnemo sa radom. SPO i DOS nece ucestvovati u radu republicke vlade dok g. Markovic ne podnese ostavku. Nadamo se da ce u narednih nekoliko dana ovaj problem biti razresen da bi mogli da se ozbiljno bavimo poslovima koji su na redu", rekao je Krunic za B92. Potpredsednik Vlade Srbije Nebojsa Covic rekao je posle sastanka sa predsednicima SR Jugoslavije i Srbije Vojislavom Kostunicom i Milanom Milutinovicem, predsednikom Vlade Srbije Milomirom Minicem i potpredsednikom Spasojem Krunicem, da su sve strane ostale pri ranijim stavovima o zahtevu DOS-a i SPO-a za smenu sefa Drazavne bezbjednosti Srbije Radeta Markovica. "I predsednik Kostunica slozio se da se do ponedeljka moraju nastaviti razgovori i da se moraju pronaci resenja kako bi se deblokirao rad republicke Vlade", rekao je Covic agenciji Srna. Predsednik Srbije Milan Milutinovic izjavio je posle sastanka sa predsednikom SR Jugoslavije Vojislavom Kostunicom i predsednikom i potpredsednicima Vlade Srbije Milomirom Minicem, Nebojsom Covicem i Spasojom Krunicem, da nije bilo reci samo o smjeni sefa Drzavne bezbednosti Srbije Radeta Markovica, nego i o Sporazumu o Prelaznoj vladi u celini. "Mi imamo primedbe na sprovodjenje sporazuma u celini, a ne samo na jednu tacku", rekao je Milutinovic navodeci da ce, kada je u pitanju smena Markovica, "sve ostati isto, dok se ne postigne dogovor".

U cetvrtak uvece na sastanku predsednika i podpredsednika republicke vlade Milomira Minica, Nebojse Covica i Spasoja Krunica, kom su prisustvovali i garanti medjustranackog sporazuma Vojislav Kostunica i Milan Milutinovic, ponovo nije dogovorena smena nacelnika Sluzbe drzavne bezbednosti Srbije Radomira Markovica. U izjavi za B92 Spasoje Krunic, potpredsednik Vlade iz SPO-a, kaze: "Na zalost, SPS smatra da taj zahtev nije opravdan i ne prihvataju da podrze smenu. To znaci da smo na samom pocetku, jer ni SPO ni DOS ne prihvataju takvo resenje da g. Markovic ostane tamo gde jeste. Smatramo da sve elemente sporazuma moramo sprovesti pre nego sto pocnemo sa radom. SPO i DOS nece ucestvovati u radu republicke vlade dok g. Markovic ne podnese ostavku. Nadamo se da ce u narednih nekoliko dana ovaj problem biti razresen da bi mogli da se ozbiljno bavimo poslovima koji su na redu", rekao je Krunic za B92.

Potpredsednik Vlade Srbije Nebojsa Covic rekao je posle sastanka sa predsednicima SR Jugoslavije i Srbije Vojislavom Kostunicom i Milanom Milutinovicem, predsednikom Vlade Srbije Milomirom Minicem i potpredsednikom Spasojem Krunicem, da su sve strane ostale pri ranijim stavovima o zahtevu DOS-a i SPO-a za smenu sefa Drazavne bezbjednosti Srbije Radeta Markovica. "I predsednik Kostunica slozio se da se do ponedeljka moraju nastaviti razgovori i da se moraju pronaci resenja kako bi se deblokirao rad republicke Vlade", rekao je Covic agenciji Srna.

Predsednik Srbije Milan Milutinovic izjavio je posle sastanka sa predsednikom SR Jugoslavije Vojislavom Kostunicom i predsednikom i potpredsednicima Vlade Srbije Milomirom Minicem, Nebojsom Covicem i Spasojom Krunicem, da nije bilo reci samo o smjeni sefa Drzavne bezbednosti Srbije Radeta Markovica, nego i o Sporazumu o Prelaznoj vladi u celini. "Mi imamo primedbe na sprovodjenje sporazuma u celini, a ne samo na jednu tacku", rekao je Milutinovic navodeci da ce, kada je u pitanju smena Markovica, "sve ostati isto, dok se ne postigne dogovor".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare