POMOC IZ EU U DRUGOJ POLOVINI NOVEMBRA

Utorak, 07.11.2000.

14:10

Izvor: B92

Default images

Podeli:

POMOC IZ EU U DRUGOJ POLOVINI NOVEMBRA Hitna pomoc Evropske unije Srbiji, koju je 15 njenih clanica obecalo posle pada Slobodana Milosevica, pocece da stize u drugoj polovini novembra, izjavio je glavni predstavnik EU u Beogradu Majkl Grejam. U intervjuu agenciji Rojters koji prenosi Beta, Grejam je podsetio da je rec o pomoci od ukupno 200 miliona evra (172 miliona dolara), koja treba da u vidu isporuka energije, hrane i lekova omoguci osiromasenoj Srbiji da prebrodi zimu. "Verujemo da bi, ukoliko ne intervenisemo na tim kriticnim sektorima, zemlja lako mogla da upadne u prilicno haoticnu situaciju", rekao je Grejem. Grejam je izjavio da ce EU pomoci u uvozu elektricne energije, kao i isporukama mazuta, a istovremeno je nagovestio da bi moglo doci do isporuka sirove nafte da bi rafinerije pocele sa rade. U intervjuu Rojtersu on je podvukao politicki znacaj brze pomoci, navodeci da se pristalice prethodne vlasti verovatno nadaju da ce Kostunica i njegova vlada pasti.

Hitna pomoc Evropske unije Srbiji, koju je 15 njenih clanica obecalo posle pada Slobodana Milosevica, pocece da stize u drugoj polovini novembra, izjavio je glavni predstavnik EU u Beogradu Majkl Grejam. U intervjuu agenciji Rojters koji prenosi Beta, Grejam je podsetio da je rec o pomoci od ukupno 200 miliona evra (172 miliona dolara), koja treba da u vidu isporuka energije, hrane i lekova omoguci osiromasenoj Srbiji da prebrodi zimu. "Verujemo da bi, ukoliko ne intervenisemo na tim kriticnim sektorima, zemlja lako mogla da upadne u prilicno haoticnu situaciju", rekao je Grejem. Grejam je izjavio da ce EU pomoci u uvozu elektricne energije, kao i isporukama mazuta, a istovremeno je nagovestio da bi moglo doci do isporuka sirove nafte da bi rafinerije pocele sa rade. U intervjuu Rojtersu on je podvukao politicki znacaj brze pomoci, navodeci da se pristalice prethodne vlasti verovatno nadaju da ce Kostunica i njegova vlada pasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare