HALJIMI ZA DEMILITARIZACIJU REGIONA PRESEVA

Sreda, 08.11.2000.

16:32

Izvor: B92

Default images

Podeli:

HALJIMI ZA DEMILITARIZACIJU REGIONA PRESEVA Predsednik Partije za demokratsko delovanje i predsednik Skupstine opstine Presevo, Riza Haljimi, izjavio je dopisniku radija B92 da je za povratak sa tog podrucja oko 20 hiljada Albanaca na Kosovo neophodno povlacenje specijalnih vojnih i policijskih jedinica sa podrucja Medvedje, Bujanovca i Preseva. Haljimi kaze da se oruzani incidenti u poslednje vreme sve ucestaliji i da treba demilitarizovati prostor kod Preseva, Bujanovca i Medvedje. "Po nasoj proceni, apsolutno je neophodno da dodje prvo do demilitarizacije podrucja i udaljavanju specijalnih policijskih i suvisnih vojnih snaga koje su nakon Kumanovskog sporazuma locirane na ovom prostoru", kaze Haljimi dodajuci da je poseban problem i to sto oko 20.000 albanskih izbeglica zivi u veoma teskim uslovima i skoni, po Haljimiju, radikalnijim akcijama. "Uz jedan program drzavnih organa i medjunarodnih struktura koji se na Kosovu nalaze moguce je postupno resavanje problema demilitarizacije zone i boljih uslova za zivot", istice Haljimi, prenosi B92.

Predsednik Partije za demokratsko delovanje i predsednik Skupstine opstine Presevo, Riza Haljimi, izjavio je dopisniku radija B92 da je za povratak sa tog podrucja oko 20 hiljada Albanaca na Kosovo neophodno povlacenje specijalnih vojnih i policijskih jedinica sa podrucja Medvedje, Bujanovca i Preseva. Haljimi kaze da se oruzani incidenti u poslednje vreme sve ucestaliji i da treba demilitarizovati prostor kod Preseva, Bujanovca i Medvedje. "Po nasoj proceni, apsolutno je neophodno da dodje prvo do demilitarizacije podrucja i udaljavanju specijalnih policijskih i suvisnih vojnih snaga koje su nakon Kumanovskog sporazuma locirane na ovom prostoru", kaze Haljimi dodajuci da je poseban problem i to sto oko 20.000 albanskih izbeglica zivi u veoma teskim uslovima i skoni, po Haljimiju, radikalnijim akcijama. "Uz jedan program drzavnih organa i medjunarodnih struktura koji se na Kosovu nalaze moguce je postupno resavanje problema demilitarizacije zone i boljih uslova za zivot", istice Haljimi, prenosi B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare