KOMITET MINISTARA SE DAO ZELENO SVETLO ZA CLANSTVO SRJ

Četvrtak, 23.11.2000.

11:14

Izvor: B92

Default images

Podeli:

KOMITET MINISTARA SE DAO ZELENO SVETLO ZA CLANSTVO SRJ Komitet ministara Saveta Evrope prihvatio je u cetvrtak kandidaturu SR Jugoslavije za clanstvo u toj panevropskoj organizaciji, saopstio je Savet Evrope. Kako prenosi Beta, u saopstenju se precizira da je Komitet ministara taj zahtev uputio na razmatranje Parlamentarnoj skupstini SE. Izaslanici ministara 41 zemlje clanice Saveta su na skupu u Strazburu, ipak, upozorili da ce "pomno pratiti politicku evoluciju u SRJ, a posebno period pred prevremene parlamentarne izbore" u Srbiji. Pored zelenog svetla za pocetak procesa uclanjenja, "izaslanici su pozitivno odgovorili i na zahtev SRJ za prikljucenje svim konvencijama koje je bivsa SFRJ potpisala i ratifikovala".

Komitet ministara Saveta Evrope prihvatio je u cetvrtak kandidaturu SR Jugoslavije za clanstvo u toj panevropskoj organizaciji, saopstio je Savet Evrope. Kako prenosi Beta, u saopstenju se precizira da je Komitet ministara taj zahtev uputio na razmatranje Parlamentarnoj skupstini SE. Izaslanici ministara 41 zemlje clanice Saveta su na skupu u Strazburu, ipak, upozorili da ce "pomno pratiti politicku evoluciju u SRJ, a posebno period pred prevremene parlamentarne izbore" u Srbiji. Pored zelenog svetla za pocetak procesa uclanjenja, "izaslanici su pozitivno odgovorili i na zahtev SRJ za prikljucenje svim konvencijama koje je bivsa SFRJ potpisala i ratifikovala".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare