SIRAK: GOVOR MANJE VAZAN OD POTPISANOG

Petak, 24.11.2000.

19:24

Izvor: B92

Default images

Podeli:

SIRAK: GOVOR MANJE VAZAN OD POTPISANOG Govor predsednika SRJ Vojislava Kostunice nije toliko vazan kao ono sto je on potpisao - da ce Jugoslavija postovati sve obaveze prema Medjunarodnom tribunalu za ratne zlocine u Hagu - izjavio je u petak francuski predsednik Zak Sirak na konferenciji za stampu nakon samita EU i zemalja jugoistocne Evrope u Zagrebu. "U zavrsnoj deklaraciji jasno stoji da ce sve strane postovati obaveze prema Haskom sudu", rekao je Sirak, predsednik zemlje koja predsdava EU, dok je sef zemlje domacina, Stjepan Mesic dodao da je "sporazum donet jednoglasno". Kako prenosi Beta, predsednik Evrope komisije Romano Prodi primetio je da EU mora prema svim zemljama regiona da vodi jednaku politiku, da "na sve primenjuje iste norme". Na pitanje novinara o odsustvu reci kojima bi predsednik Kostunica priznao odgovoronost SRJ za ratove u bivsoj Jugoslaviji, Mesic je rekao da se buduci odnosi medju zemljama "ne mogu meriti jednim govorom". "Srbija ne moze ostati ostrvo u Evropi", rekao je Mesic, negirajuci, takodje, da se sa jugoslovenskim predsdnikom susreo u cetiri oka.

Govor predsednika SRJ Vojislava Kostunice nije toliko vazan kao ono sto je on potpisao - da ce Jugoslavija postovati sve obaveze prema Medjunarodnom tribunalu za ratne zlocine u Hagu - izjavio je u petak francuski predsednik Zak Sirak na konferenciji za stampu nakon samita EU i zemalja jugoistocne Evrope u Zagrebu. "U zavrsnoj deklaraciji jasno stoji da ce sve strane postovati obaveze prema Haskom sudu", rekao je Sirak, predsednik zemlje koja predsdava EU, dok je sef zemlje domacina, Stjepan Mesic dodao da je "sporazum donet jednoglasno". Kako prenosi Beta, predsednik Evrope komisije Romano Prodi primetio je da EU mora prema svim zemljama regiona da vodi jednaku politiku, da "na sve primenjuje iste norme". Na pitanje novinara o odsustvu reci kojima bi predsednik Kostunica priznao odgovoronost SRJ za ratove u bivsoj Jugoslaviji, Mesic je rekao da se buduci odnosi medju zemljama "ne mogu meriti jednim govorom". "Srbija ne moze ostati ostrvo u Evropi", rekao je Mesic, negirajuci, takodje, da se sa jugoslovenskim predsdnikom susreo u cetiri oka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare