VISE OD 600 OSOBA SA JUGA SRBIJE OTISLO NA KOSOVO

Petak, 24.11.2000.

17:30

Izvor: B92

Default images

Podeli:

VISE OD 600 OSOBA SA JUGA SRBIJE OTISLO NA KOSOVO Vise od 600 osoba napustilo je jugoistocni deo Srbije i otislo na Kosovo, nakon sukoba izmedju jugoslovenskih snaga bezbednosti i albanskih separatista, izjavila u petak u Pristini portparol Visokog komesarijata UN za izbeglice, Astrid van Genderen Stort. Kako javlja Beta, ona je na konferenciji za novinare rekla da je u sredu 200 osoba iz sela Lucane u dolini Preseva, doslo na Kosovo traktorima i automobilima, dok je 350 drugih mestana iz doline Preseva na Kosovo doslo u cetvrtak. "Ukupno, vise od 600 osoba je stiglo na Kosovo za dva dana", rekla je Astrid van Genderen Stort. Izbeglice, cija nacionalnost nije saopstena, "brzo su napustile svoje kuce, bez stvari, a neki nisu poneli ni kapute", rekla je portparol UNHCR-a. "Ne osecaju se bezbedno zbog sukoba u i okolo njihovih sela. To je glavni razlog njihovog odlaska", rekla je ona, dodajuci da UNHCR narednih dana ocekuje dolazak novih izbeglica.

Vise od 600 osoba napustilo je jugoistocni deo Srbije i otislo na Kosovo, nakon sukoba izmedju jugoslovenskih snaga bezbednosti i albanskih separatista, izjavila u petak u Pristini portparol Visokog komesarijata UN za izbeglice, Astrid van Genderen Stort. Kako javlja Beta, ona je na konferenciji za novinare rekla da je u sredu 200 osoba iz sela Lucane u dolini Preseva, doslo na Kosovo traktorima i automobilima, dok je 350 drugih mestana iz doline Preseva na Kosovo doslo u cetvrtak. "Ukupno, vise od 600 osoba je stiglo na Kosovo za dva dana", rekla je Astrid van Genderen Stort. Izbeglice, cija nacionalnost nije saopstena, "brzo su napustile svoje kuce, bez stvari, a neki nisu poneli ni kapute", rekla je portparol UNHCR-a. "Ne osecaju se bezbedno zbog sukoba u i okolo njihovih sela. To je glavni razlog njihovog odlaska", rekla je ona, dodajuci da UNHCR narednih dana ocekuje dolazak novih izbeglica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare