ODRZAN PRVI KONCERT KAMPANJE "NEMA OPUSTANJA"

Subota, 25.11.2000.

14:18

Izvor: B92

Default images

Podeli:

ODRZAN PRVI KONCERT KAMPANJE "NEMA OPUSTANJA" U Lazarevcu je u petak uvece odrzan prvi koncert u okviru kampanje pokreta "Otpor" i Asocijacije nezavisnih elektronskih medija Rokenrol za izbore "Nema opustanja". Pred nekoliko stotina, uglavnom mladih Lazarevcana, vise od tri sata svirali su beogradske grupe "Kristali", "Ajsbern", "Kanda, Kodza i Nebojsa", Ivana i "Negativ" i "Darkvud dab" i "Ateist rep" iz Novog Sada. “Kampanju 'Nema opustanja', pod motom 'Upotrebi ga', organizovali su 'Otpor' i ANEM kako bi motivisali mlade ljude da 'upotrebe mozak' i izadju na republicke parlamentarne izbore 23. decembra, jer je nas stav da su ti izbori kraj izbora koji su poceli 24. septembra”, izjavio je na konferenciji za novinare pre koncerta aktivista Otpora Ivan Andric. Predsednik, ili kako se sam predstavio, aktivista ANEM-a, Veran Matic, ocenio je da u Srbiji deluju mnoge organizacije kompatibilne sa svetskim trendovima, ali i da promene nece doci preko noci. "Hocu da kazem da je sppksa rok-scena igrala uvek jednu veoma casnu ulogu u demokratizaciji drzave, u borbi za mir na ovim prostorima i treba joj odati priznanje na svakom slicnom skupu. Ovo nije ni kraj saradnje sa Otporom, niti zavrsetak rada kroz slicne kampanje. Mislim da u narednom periodu, narocito u narednih godinu-dve dana cemo imati mnogo potrebe da pozivamo u pomoc iste ove organizacije, iste ove insitucije da se na isti nacin borimo protiv drugih stvari koje zahteva jedno demokratsko drustvo", rekao je Matic.

U Lazarevcu je u petak uvece odrzan prvi koncert u okviru kampanje pokreta "Otpor" i Asocijacije nezavisnih elektronskih medija Rokenrol za izbore "Nema opustanja". Pred nekoliko stotina, uglavnom mladih Lazarevcana, vise od tri sata svirali su beogradske grupe "Kristali", "Ajsbern", "Kanda, Kodza i Nebojsa", Ivana i "Negativ" i "Darkvud dab" i "Ateist rep" iz Novog Sada. “Kampanju 'Nema opustanja', pod motom 'Upotrebi ga', organizovali su 'Otpor' i ANEM kako bi motivisali mlade ljude da 'upotrebe mozak' i izadju na republicke parlamentarne izbore 23. decembra, jer je nas stav da su ti izbori kraj izbora koji su poceli 24. septembra”, izjavio je na konferenciji za novinare pre koncerta aktivista Otpora Ivan Andric. Predsednik, ili kako se sam predstavio, aktivista ANEM-a, Veran Matic, ocenio je da u Srbiji deluju mnoge organizacije kompatibilne sa svetskim trendovima, ali i da promene nece doci preko noci. "Hocu da kazem da je sppksa rok-scena igrala uvek jednu veoma casnu ulogu u demokratizaciji drzave, u borbi za mir na ovim prostorima i treba joj odati priznanje na svakom slicnom skupu. Ovo nije ni kraj saradnje sa Otporom, niti zavrsetak rada kroz slicne kampanje. Mislim da u narednom periodu, narocito u narednih godinu-dve dana cemo imati mnogo potrebe da pozivamo u pomoc iste ove organizacije, iste ove insitucije da se na isti nacin borimo protiv drugih stvari koje zahteva jedno demokratsko drustvo", rekao je Matic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare