ZIZIC RAZGOVARAO SA PRODIJEM

Subota, 25.11.2000.

12:23

Izvor: B92

Default images

Podeli:

ZIZIC RAZGOVARAO SA PRODIJEM Savezni premijer Zoran Zizic obavestio je u subotu predsednika Evropske komisije Romana Prodija da SR Jugoslavija zeli da pristupi Evropskoj uniji i da je stoga neophodno sto pre pristupiti Sporazumu o stabilizaciji i asocijaciji, saopsteno je iz kabineta saveznog premijera. Kako se navodi u saopstenju, Zizic je u beogradskom hotelu "Hajat" priredio radni dorucak za Prodija i tom prilikom ga obavestio o "cvrstim namerama SRJ da zauzme mesto koje joj pripada u medjunarodnoj zajednici i da u tom pogledu ocekuje podrsku EU". Savezni premijer je naglasio i da su prioriteti Savezne vlade na unutrasnjem planu "harmonizacija odnosa Crne Gore i Srbije, nastavak procesa demokratizacije zemlje, kao i dosledno postovanje rezolucije 1244 Saveta bezbednosti". U saopstenju se navodi da je Prodi izjavio da EU zeli saradnju sa SR Jugoslavijom kao stabilnom federacijom, sto je osnov za trajnu obnovu ekonomskih i drugih odnosa. Predsednik Evropske komisije je izrazio zelju da "evropski privrednici za nekoliko meseci dodju u Jugoslaviju kao nezavisnu, jaku i stabilnu zemlju" i "izneo uverenje da je to sasvim moguce s obzirom da Jugoslavija poseduje tehnoloske i kadrovske potencijale koji takav preokret cine sasvim realnim', navodi se u saopstenju, prenosi Beta.

Savezni premijer Zoran Zizic obavestio je u subotu predsednika Evropske komisije Romana Prodija da SR Jugoslavija zeli da pristupi Evropskoj uniji i da je stoga neophodno sto pre pristupiti Sporazumu o stabilizaciji i asocijaciji, saopsteno je iz kabineta saveznog premijera. Kako se navodi u saopstenju, Zizic je u beogradskom hotelu "Hajat" priredio radni dorucak za Prodija i tom prilikom ga obavestio o "cvrstim namerama SRJ da zauzme mesto koje joj pripada u medjunarodnoj zajednici i da u tom pogledu ocekuje podrsku EU". Savezni premijer je naglasio i da su prioriteti Savezne vlade na unutrasnjem planu "harmonizacija odnosa Crne Gore i Srbije, nastavak procesa demokratizacije zemlje, kao i dosledno postovanje rezolucije 1244 Saveta bezbednosti". U saopstenju se navodi da je Prodi izjavio da EU zeli saradnju sa SR Jugoslavijom kao stabilnom federacijom, sto je osnov za trajnu obnovu ekonomskih i drugih odnosa. Predsednik Evropske komisije je izrazio zelju da "evropski privrednici za nekoliko meseci dodju u Jugoslaviju kao nezavisnu, jaku i stabilnu zemlju" i "izneo uverenje da je to sasvim moguce s obzirom da Jugoslavija poseduje tehnoloske i kadrovske potencijale koji takav preokret cine sasvim realnim', navodi se u saopstenju, prenosi Beta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare