"KAKAV UNIVERZITET ZELIMO" U NOVOM SADU

Četvrtak, 30.11.2000.

18:25

Izvor: B92

Default images

Podeli:

"KAKAV UNIVERZITET ZELIMO" U NOVOM SADU Programi univerzitetskog obrazovanja moraju biti redsefinisani u skladu sa evropskim standardima, rekla je predsednik Pokrajinskog odbora za obrazovanje Demokratske stranke, prof. dr Svetlana Lukic. Kako javlja dopisnik Radija B92, ona je na tribini pod nazivom "Kakav Univerzitet zelimo" istakla neophodnost prilagodjavanja evropskim programima u cilju obezbedjivanja punog prava verifikacije diploma nasih fakulteta u inostranstvu. Koordinator DOS za Univerzitet, prof. dr Dragoslav Petrovic, ukazao je na potrebu izmene vazeceg Zakona o Univerzitetu. "Oni koji su sada na vlasti ne treba u svojim rukama da imaju mehanizme koje su do sada imali SPS i JUL. Asistent na Pravnom fakultetu i potpredsednik Gradskog odbora DS Bojan Pajtic rekao je da Univerzitet mora biti "nezavisna, samostalna i strucna ustanova" koja ce pre svega biti kriticna u odnosu na pojave u drustvu. "Univerzitet mora biti kreativni i korektivni faktor u svemu sto se desava u drustvu i upravo to jeste uloga Univerziteta i upravo depolitizacija jeste uslov da bi Univerzitet funkcionisao na taj nacin, nezavisno od toga ko u tom trenutku participira u vlasti", rekao je Pajtic.

Programi univerzitetskog obrazovanja moraju biti redsefinisani u skladu sa evropskim standardima, rekla je predsednik Pokrajinskog odbora za obrazovanje Demokratske stranke, prof. dr Svetlana Lukic. Kako javlja dopisnik Radija B92, ona je na tribini pod nazivom "Kakav Univerzitet zelimo" istakla neophodnost prilagodjavanja evropskim programima u cilju obezbedjivanja punog prava verifikacije diploma nasih fakulteta u inostranstvu. Koordinator DOS za Univerzitet, prof. dr Dragoslav Petrovic, ukazao je na potrebu izmene vazeceg Zakona o Univerzitetu. "Oni koji su sada na vlasti ne treba u svojim rukama da imaju mehanizme koje su do sada imali SPS i JUL. Asistent na Pravnom fakultetu i potpredsednik Gradskog odbora DS Bojan Pajtic rekao je da Univerzitet mora biti "nezavisna, samostalna i strucna ustanova" koja ce pre svega biti kriticna u odnosu na pojave u drustvu. "Univerzitet mora biti kreativni i korektivni faktor u svemu sto se desava u drustvu i upravo to jeste uloga Univerziteta i upravo depolitizacija jeste uslov da bi Univerzitet funkcionisao na taj nacin, nezavisno od toga ko u tom trenutku participira u vlasti", rekao je Pajtic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare