JOS JEDNA TUZBA PROTIV MILOSEVICA

Četvrtak, 07.12.2000.

16:21

Izvor: B92

Default images

Podeli:

JOS JEDNA TUZBA PROTIV MILOSEVICA Predstavnici Udruzenja roditelja dece poginule u ratovima izmedju 1991. i 1999. godine u cetvrtak su najavili da ce posle decembraskih izbora podici tuzbu protiv bivseg predsednika SRJ Slobodana Milosevica i njegovih saradnika, zbog toga sto su, kako isticu, "svojim postupcima oterali u smrt veliki broj mladih ljudi". U predlogu osnivackog manifesta Udruzenja precizira se da ce jedan od ciljeva pokreta biti borba za utvrdjivanje odgovornostti vojnih staresina i politicara koji su doprineli sirenju ratnih sukoba na teritoriji bivse Jugoslavije. "Posto smo pobedili NATO i sacuvali Kosovo, predlazem nacelniku Generalstaba VJ Nebojsi Pavkovicu da svoje dete u uniformi posalje na Kosovo i da ga diplomatski odbrani", porucila je Zanka Stojanovic, majka radnika RTS, koji je poginuo u NATO bombardovanju te medijske kuce. Kako prenosi FoNet, predstavnik Udruzenja Dusan Vukovic istakao je da ce delovanje ovog pokreta biti usmereno na zastitu prava i interesa porodica poginulih, sa osnovim zahtevom da "nasa deca vise ne ginu". Prema recima predstavnika NUNS-a Filipa Mladenovica, Udruzenje roditelja radice na tome da se ne zaborave dogadjaji koji su se u protekilih deset godina odvijali na nasim prostorima, a NUNS ce, kako je rekao, doprineti da ni mediji ne zanemare proslost.

Predstavnici Udruzenja roditelja dece poginule u ratovima izmedju 1991. i 1999. godine u cetvrtak su najavili da ce posle decembraskih izbora podici tuzbu protiv bivseg predsednika SRJ Slobodana Milosevica i njegovih saradnika, zbog toga sto su, kako isticu, "svojim postupcima oterali u smrt veliki broj mladih ljudi". U predlogu osnivackog manifesta Udruzenja precizira se da ce jedan od ciljeva pokreta biti borba za utvrdjivanje odgovornostti vojnih staresina i politicara koji su doprineli sirenju ratnih sukoba na teritoriji bivse Jugoslavije. "Posto smo pobedili NATO i sacuvali Kosovo, predlazem nacelniku Generalstaba VJ Nebojsi Pavkovicu da svoje dete u uniformi posalje na Kosovo i da ga diplomatski odbrani", porucila je Zanka Stojanovic, majka radnika RTS, koji je poginuo u NATO bombardovanju te medijske kuce. Kako prenosi FoNet, predstavnik Udruzenja Dusan Vukovic istakao je da ce delovanje ovog pokreta biti usmereno na zastitu prava i interesa porodica poginulih, sa osnovim zahtevom da "nasa deca vise ne ginu". Prema recima predstavnika NUNS-a Filipa Mladenovica, Udruzenje roditelja radice na tome da se ne zaborave dogadjaji koji su se u protekilih deset godina odvijali na nasim prostorima, a NUNS ce, kako je rekao, doprineti da ni mediji ne zanemare proslost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare