PROTIC: NAJBOLJE RESENJE- SRJ UZ JASNO UREDJEN ODNOS CLANICA

Četvrtak, 07.12.2000.

13:15

Izvor: B92

Default images

Podeli:

PROTIC: NAJBOLJE RESENJE- SRJ UZ JASNO UREDJEN ODNOS CLANICA Demokratska opozicija Srbije smatra da je SR Jugoslavija najbolje resenje za Srbiju i Crnu Goru, uz uslov da se njihov odnos ustavno jasno uredi, izjavio je gradonacelnik Beograda Milan Protic. "Ako Crna Gora, voljom vecine svojih biraca, odluci da se odvoji i krene svojim putem, niko je u tome nece sprecavati", rekao je Protic u intervjuu atinskom dnevniku na engleskom "Atens njuz". Kako prenosi SRNA, on je naglasio da ce DOS u tom slucaju inistirati jedino na "postovanju demokratske procedure". "Nama ce biti zao ako oni odluce da odu, ali ih sigurno necemo zaustavljati silom", rekao je Protic, kojeg atinski list predstavlja i kao "buduceg ministra nauke i kulture Srbije". Na pitanje postoji li mogucnost za izrucenje bivseg predsednika Slobodana Milosevica Haskom tribunalu, Protic je "rekao da mnogo biraca ocekuje da se taj problem resi", ali i ukazao i na cinjenicu da je Milosevic na poslednjim izborima "osvojio skoro dva miliona glasova". "Izvodjenje Milosevica pred sud, zbog toga, nije samo pravno nego i politicko pitanje", objasnio je Protic i dodao da je uveren da posle decembarskih izbora naci resenje i za taj problem. "Svako ko je zloupotrebljavao vlast, mora biti izveden pred sud", naglasio je Protic.

Demokratska opozicija Srbije smatra da je SR Jugoslavija najbolje resenje za Srbiju i Crnu Goru, uz uslov da se njihov odnos ustavno jasno uredi, izjavio je gradonacelnik Beograda Milan Protic. "Ako Crna Gora, voljom vecine svojih biraca, odluci da se odvoji i krene svojim putem, niko je u tome nece sprecavati", rekao je Protic u intervjuu atinskom dnevniku na engleskom "Atens njuz". Kako prenosi SRNA, on je naglasio da ce DOS u tom slucaju inistirati jedino na "postovanju demokratske procedure". "Nama ce biti zao ako oni odluce da odu, ali ih sigurno necemo zaustavljati silom", rekao je Protic, kojeg atinski list predstavlja i kao "buduceg ministra nauke i kulture Srbije". Na pitanje postoji li mogucnost za izrucenje bivseg predsednika Slobodana Milosevica Haskom tribunalu, Protic je "rekao da mnogo biraca ocekuje da se taj problem resi", ali i ukazao i na cinjenicu da je Milosevic na poslednjim izborima "osvojio skoro dva miliona glasova". "Izvodjenje Milosevica pred sud, zbog toga, nije samo pravno nego i politicko pitanje", objasnio je Protic i dodao da je uveren da posle decembarskih izbora naci resenje i za taj problem. "Svako ko je zloupotrebljavao vlast, mora biti izveden pred sud", naglasio je Protic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare