Javno je rekla da želi da se steriliše i uopšte se nije dobro provela

Holi Brokvel (29) je oduvek znala da ne želi decu. Bila je potpuno sigurna. Toliko sigurna da je odlučila da se steriliše. Kada je ovo privatno pitanje iznela u javnost reakcija je bila gotovo agresivna.

Subota, 28.11.2015.

14:34

Izvor: B92

Default images
foto: Twitter

Podeli:

Brokvelova je na Tviteru rekla da ne želi dete i usledila je rafalna paljba komentara, pa čak i pretnji. Reakcije su bile toliko brojne i užasne da je Holi napustila društvenu mrežu i veče provela u suzama. Napadi su bili toliko užasni da se prepala. Tako je bilo i ženi koja je rekla da je izabrala da se nikada ne uda i ne rodi dete.

"Za posla sata sam shvatila da me toliko bombarduju ličnim napadima da ovo izmiče kontroli. Istog dana su počeli da mi stižu i mejlovi, zakrčili su mi Fejsbuk, Tviter, pa čak i Instagram", otkrila je Brokvelova.

Osude su pljuštale od toga da je mentalno bolesna da ne želi da bude majka, do toga da je treba zatvoriti. Jedan tip je čak uspeo da je pozove preko Fejsbuka i izvređa.

"Krenula sam da pristavim čaj i nisam stigla ni do čajnika kada sam počela da plačem", rekla je Brokvelova koja je napisala tekst o svojoj želji da se steriliše kao deo projekta Bi Bi Sija "100 žena".

Ono što je najviše pogodilo je što ima osećaj da je ovo ličan napad na nju kao ženu.

"Reči koje su birali pokazuju da takve stvari nikada ne bi govorili muškarcu koji ne želi decu. Ja sam sa 26 godina prvi put rekla da želim da se sterilišem, ali svi mi govore da ću se predomisliti. Nemam novca da se sama operišem. Iskreno ne postoji baš ništa u stvaranju drugog ljudskog bića što me privlači. Svesna sam da mi je teško da nađem partnera koji deli moje mišljenje i ne želi decu. Odmah to kažem svakom novom muškarcu jer znam da neću promeniti mišljenje. Čak sam spremna da umrem sama i neudata ako se ne slože sa mnom", rekla je žena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.