"Izbacila sam meso, više nemam ekcem"

Kad je iz ishrane izbacila namirnice životinjskog porekla izlečila je obolelu kožu. Viktorija Jinks (26) iz Velike Britanije borila se sa ekcemom od rođenja, a na trenutke je stanje bilo toliko loše da je krvarila, koža joj je bila crvena, bolna i suva. Pre dva meseca postala je veganka i koža joj blista.

Četvrtak, 26.07.2018.

12:08

Izvor: B92

Default images

Podeli:

The face to the blog 😂

A post shared by Jinksy Eats. (@jinksyeats) on

Leti se, kaže ona, skrivala ispod nepotrebne odeće zbog straha od toga šta će ljudi misliti o njoj i da će je izbegavati.

Pokušavala je problem da reši raznim kremama, ali nije bilo velike pomoći, piše britanski "Dejli mejl".

Toliko je srećna zbog promene da više nikada neće pojesti meso.

Ideju o promeni ishrane dao joj je verenik njene sestre konstantnom pričom o prednostima veganske ishrane. Nagovorio ju je da pokuša.

"Sećam se kako sam ležala, a mama me svako veče mazala kremama. Mrzela sam to konstantno nanošenje kreme i razvila fobiju da mi koža bude masna. Leti nisam mogla da nosim lepu odeću, a ponekad nisam mogla da idem na posao koliko mi je koža krvarila. Zbog svega sam bila depresivna", rekla je Viktorija.

Koristila sam kreme na bazi steroida za brzo olakšanje, ali mi se vraćalo još gore, dodala je ona.

"Stanje se poboljšalo kada sam postala veganka, prestala sam jesti meso, mlečne proizvode i sve ostale namirnice koje imaju veze sa životinjama", zaključila je Viktorija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.