Super žena i "Pčelica" poklanjaju knjige

Portal "Super žena" i B92 poklanjaju dve zanimljive knjige u izdanju kuće "Pčelica". Nagradu će osvojiti najbrži. Potrebno je da pošaljete ime, prezime, adresu i broj telefona na mejl superzena@b92.net i osvojićete zanimljiva izdanja.

Ponedeljak, 30.07.2018.

12:23

Izvor: B92

Super žena i
Foto: Promo

Podeli:

Popularna TV emisija „Kefalica”, autorke i voditeljke Tanje Aleksić, pretočena je u luksuzno opremljenu knjigu ulepšanu predivnim ilustracijama Mladena Anđelkovića, u izdanju Pčelice iz Čačka, još 2013. godine. Ova knjiga, koja je doživela već 3. izdanje, će sačuvati od zaborava najlepše dečje bisere koji su nas zabavljali i oduševljavali godinama. Da li ste sigurni da znate šta je ljubav, fakultet, dijeta ili skupština?

Ljubav je kad ti srce drnda, fakultet je kada učiš, učiš i nikada ne naučiš, dijeta je kada jedeš puno pa napraviš pauzu, a skupština je predstava.

Ove mudrosti su zapravo odgovori na važna životna pitanja, koja su nam u emisiji, a sada i u knjizi „Kefalica” otkrila deca uzrasta od 4 do 6 godina.

Podnaslov „Svet viđen dečjim očima” najbolja je definicija „Kefalice”, jer na koncizan način objedinjuje sve ono što je čini drugačijom u odnosu na druge knjige. Iako je Tanja Aleksić autorka koncepta emisije, a zatim i knjige, istinski tvorci „Kefalice” su deca. Bez njih ova knjiga ne bi ni postojala. Na taj način svetu je vraćen izgubljeni smisao, jer nam je posredstvom ove knjige data prilika posmatranja sveta dečjim očima.

Poseban kvalitet knjige „Kefalica”, u izdanju IK „Pčelicaˮ, čine ilustracije Mladena Anđelkovića i neobičan dizajn. Kao i sam tekst, vizuelni svet knjige je šaren, razigran, dinamičan i sugestivan. Na taj način je ostvarena potpuna i adekvatna saglasnost između verbalnog i vizuelnog nivoa knjige što tokom čitanja pričinjava posebno zadovoljstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare