Marina osvojila najviše planinske vrhove Balkana, a boluje od dijabetesa

Marina Avramović iz Vrnjačke Banje, osvojila je sve planinske vrhove Balkana više od 2.000 metara, a pri tome je dijabetičar. O planinarenju, pripremama i kako sve to postiže, pričala je u "Jutru".

Petak, 10.09.2021.

12:15

Izvor: B92

Marina osvojila najviše planinske vrhove Balkana, a boluje od dijabetesa
Foto: Printscreen TV Prva

Podeli:

Za samo šest godina koliko se bavi planinarenjem, Marina Avramović iz Vrnjačke Banje, osvojila je sve planinske vrhove Balkana više od 2.000 metara. Prošle godine bila je članica i međunarodne ekspedicije koja se popela na Ararat u Turskoj.

I ovo ne bi bilo toliko neobično da Marina ne boluje od dijabetesa. Kaže da je insulin sebi davala čak i dok je bila zakačena sajlama za visoke stene Mokre Gore. Marina je upravo ostvarila još jedan neverovatan cilj – osvojila je i najviši vrh Kavkaza - Elbrus, visok oko 5.600 metra. I pravo sa najvišeg vrha Evrope dolazi u naš studio.

Na pitanje kakav je osećaj popeti se na najviši vrh Evrope, Marina odgovara: "Kad dugo sanjate o nečemu i taj san ostvarite, osećaj je divan. Telo je izdržalo, vreme poslužilo".

Kako je to sve izgledalo, dok se penjala, Marina priča: "To je nešto što se dugo planira. Za te ekspedicije pripremate se godinu dana - fizički i psihički".

A kako se pripremala na ovaj pohod, planinarka je objasnila: "Svakog vikenda sam u planini - subota, nedelja. Preko nedelje, obavezna šetnja, pošto sam ja dijabetičar. Trenirala sam i u teretani".

Ceo prilog pogledajte u video-materijalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare