Feng šui: Boje i promene u domu koje privlače novac

Feng šui predstavlja drevnu kinesku veštinu koja korišćenjem energije stvara harmoniju između individue i njenog okruženja, kao i tehniku uređenja životnog prostora, metod osmišljavanja okruženja, kao i pravilnim raspoređivanjem prostora i nameštaja.

Uređenje doma | Super žena |
Podeli
Foto: Shutterstock/Archi_Viz
Foto: Shutterstock/Archi_Viz

Ukoliko se u kući događaju iznenadni troškovi, neplaćeni zastareli računi ili odliv novca potrebno je da proverite da li u postoje određene stvari koje blokiraju energiju novca, smatraju feng šui stručnjaci.

Oni su takođe saglasni da u domu stvari bi trebalo nagomilavati stvari i ne bi trebalo sav nameštaj da stavimo uz zid.

"Nameštaj treba da bude raspoređen tako da podržava komunikaciju - jer bitno je da neke komade nameštaja stavite na tepih, a ne oko njega", kaže Karen Karter, feng šui savetnik i autor knjige "Move Your Stuff, Change Your Life".

Što se tiče kuhinje, njena koleginica smatra da je ovaj deo ključan za privlačenje obilja:

"Kuhinja je direktno povezana sa sposobnošću da privučete novac", tvrdi Suzan Metzger, Feng šui savetnica. "Kuhinja i fridžider bi trebalo organizovati tako da u njima bude puno sveže hrane. Šporet mora da bude uvek čist i sve ringle treba da rade. I uvek, održavajte kuhinjski sto urednim", savetuje Suzan.

I boje u domu utiču na raspoloženje, smatraju stručnjaci:

"Crvena se smatra jakom i moćnom bojom. Ljubičasta i zelena su takođe ključne boje za privlačenje prosperiteta ali kao baš ne volite neku od ovih boja, koristite je bar u detaljima. Npr, jastučići u boji lavande, zeleni ramovi za slike i slično. Pokušajte da osetite svoj prostor - da li vam se dopada što ste tu i da li užvate. Ideja nije da punite kuću stvarima", kaže konsultantkinja Laura Benko.

Prilaz domu bi trebalo da bude označen: "Koristite svetle otirače, uz ulazna vrata stavite sa desne strane saksiju sa biljkom, jer ovi segmenti privlače novac", objasnila je Karen Karter.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 4 sledeca idi na stranu