Uspešne žene

Domaća dizajnerka i američka manekenka sa protezom u pohodu na modni svet

Ovog proleća i domaća publika upoznaće rad dizajnerke, kragujevčanke Marine Ilić. Ona posle Nedelje modeu Njujorku završava poslednje komade koje će predtsaviti beogradskoj publici na predstojećoj smotri mode u aprilu.

Četvrtak, 22.03.2018.

13:09

Izvor: B92

Domaća dizajnerka i američka manekenka sa protezom u pohodu na modni svet
Foto: Cici Markoviæ

Podeli:

Iako zvuči kontradiktorno da prvo nastupa u Americi, pa onda u Srbiji poslovni put mlade dizajnerke bio je upravo takav.

Prvu reviju sa svojim modelima imala je 2011. godine ali ne samostalno i pod svojim brendom. Radila je manje kolekcije,.

Posle nekoliko godina razdvojenosti, i života na dva kontinenta, sudbina je ponovo spojila dve prijateljice Marinu i Kseniju Zlatić koje su rešile da osnuju modni brend "Marinia", u nameri da izgrade prepoznatljiv stil namenjen savremenoj ženi.

Počela je komercijalno tržišna "priča", otvorila je sopstvenu proizvodnju i povezala se sa ljudima iz Njujorka. Usledio je poziv.

"Iako nije nimalo lako kreirati kolekciju za jednu od najprestižnijih nedelja mode na svetu, gde učestvuju svetski poznati dizajneri i time gde su standardi mode i same prezentacije veoma visoki, uspeli smo da oduševimo modnu elitu u Njujorku ne samo našim modelima koji odišu urbano - elegantnim stilom već i celokupnim performansom. Posebno kada je Šaholi Ajres izašla na pistu publika je bila pozitivno iznenađena. Poruka koju smo poslali svetu je da je reč o nečem nesvakidašnjem. Takođe, cela revija bila je propraćena muzičkim performansom naše umetnice Ana Milosavljević koja je svirala uživo na električnoj violini", prenela je utiske koji ne jenjavaju još od jeseni.

Foto: New York Fashion Week

Ipak, ona se nije uzdigla posle ovog uspeha, već je vredno radila prethodnih meseci i ovo proleća ona će nastupati i na Serbian Fashion Week smotri, a u razgovoru za portal "Super žena" kaže da će kolekcija za proleće/leto ostati dosledna njenom stilu.

Biće tu i elegantnih haljina u ljubičastim, ciklama i srebrnim nijansama, pantalona, unikatnih komada.

"Kada je reč o kolekcijama za proleće/leto, kao što u svakoj modnoj prestonici preovladuju sjajni materijali i šljokice, tako će biti i kod nas. Proleće će biti puno sjaja, kao i živahnih i smelih boja. Takođe, ove sezone rese će ponovo biti u trendu i davaće doprinos sofisticiranosti ličnog stila", kaže dizajnerka koja navodi da je dobra stvar kod mode to što se veoma brzo menjaju trendovi, pa kreativnosti nema kraja.

Foto: New York Fashion Week

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare