Kejt Midlton: Večni sjaj britanske krune i brižna majka

Vojvotkinja od Kembridža Kejt Midlton danas slavi svoj 40. rođendan.

Uspešne žene | superžena |
Podeli
Foto: Profimedia/Alex Bramall/WPA-Pool
Foto: Profimedia/Alex Bramall/WPA-Pool

Prošlo je 11 godine otkad se pridružila sjaju britanske krune, a vojvotkinja Kejt Midlton je od tog vremena uspela da osvoji srca kraljevske porodice, ali i javnosti.

U ranom periodu svojeg službovanja, veći deo svojih kraljevskih dužnosti obavljala je u Norfolku, a i kada je uspevala da dobije pet minuta slave, jedva je držala govore ili, pak, javno govorila u ime krune.

Mediji su je neretko prozivali da je ćutljiva, a tabloidima je njen "atribut" bio glavna preokupacija, pa su često pisali da je "vojvotkinja koja ne radi ništa".

Za razliku od većine sadašnjih i bivših kraljevskih supružnika, vojvotkinja od Kembridža dolazi iz redova običnih "smrtnika" čijim venama ne teče plava krv.

Na početku svoje veze sa princom Vilijamom, često je slušala podrugljive komentare, pa su je često nazivali i "Srednja klasa Midlton" (Middle Class Middleton).

Međutim, to ju je učinilo jačom, jer obični ljudi mogu da se, na neki način, povežu sa njom - veruju joj.

U to vreme, "ćutljiva Kejt" je vodila svojevrsnu bitku protiv britanske mase, ali i novinara željnih intrigantnih priča, sve dok konačno nije pronašla svoj glas.

Sve o skrivenom talentu Kejt Midlton

Danas, ova dama sa stilom je velika podrška osobama koje se bore sa određenom zavisnošću, ali i osobama koje imaju psihičke probleme.

"Iako je prerano da se govori o njenoj kulturnoj zaostavštini, ipak, nije prerano da se govori o njenom masivnom uticaju na društvo", piše "Vogue".

Tako je jedna od njenih prvih akcija bila demistifikacija mentalnog problema kod pojedinaca i javno držanje govora o psihičkim problemima koji zahvataju većinu starosnih grupa - posebno tokom pandemije koronavirusa.

Brižna majka

Pored toga što je uspešna žena, ona je i brižna majka, a u jednom intervjuu za časopis "Town & Country", Kejt je priznala da je najsrećnija kada vreme provodi sa svojom porodicom.

"Moje srećno mesto je pored moje porodice, na selu, kada smo svi napolju i kada smo prljavi", kaže ona.

Ona je, takođe, istakla za pomenuti časopis da je fizička aktivnost jednim delom bitna za mentalno zdravlje pojedinca, posebno u digitalnoj eri.

"Kao deca provodili smo većinu vremena van kuće i to je nešto što mene danas pokreće. Želim da pružim tu strast svojoj deci, želim da sa njima u prirodi gradim zdrave odnose. i to su te uspomene po kojim bih htela da me deca pamte - da pamte svoju majku".

Kako kaže, trudi se da što više vremena posvećuje deci, jer se za kuvanje i kraljevske dužnosti uvek može naći vremena.

"Želim da pamte porodične trenutke - nas kako idem na plažu, kako smo mokri od vode i kako se zabavljamo. Ne želim da pamte stresne trenutke u domaćinstvu, gde pokušavaš da postigneš sve, a, zapravo, ne uradiš ništa".

Fotografije posvećene vojvotkinji

Foto: Profimedia/Paolo Roversi/WPA-Pool
Foto: Profimedia/Paolo Roversi/WPA-Pool

Povodom 40. rođendana Kejt Midlton, Kensingtonska palata objavila je tri, dosad, neviđena portreta britanske lepotice i biće deo stalne postavke u Nacionalnoj galeriji portreta u Londonu.

Italijanskom modnom fotografu Paolu Roversiju pripala je čast snimanja portreta vojvotkinje od Kembridža koji prikazuju njena "tri aspekta ličnosti" obično skrivena od očiju javnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 8 sledeca idi na stranu