Šta žene nikako ne bi trebalo da rade neposredno pre seksa

Ali postoje neke navike koje ga mogu pokvariti ili pak izazvati neželjene posledice nakon seksa.

Veze i odnosi | zadovoljna.hr |
Podeli
Foto: NDAB Creativityshutterstock
Foto: NDAB Creativityshutterstock

Ove tri stvari koje žene ne bi trebalo da rade pre seksa:

1. Depilirati se

Tokom seksualnog odnosa područje oko prepona i bedara izloženo je trenju i prekomernom znojenju. Upravo zbog toga koža će se iziritirati ako je neposredno pre seksa depilirana, a kao što je mnogim ženama dobro poznato, pojedini delovi mogu se i upaliti.

2. Popiti lek protiv alergije

Lekovi koji umanjuju alergijske reakcije poput antihistaminika deluju tako da opuštaju telo. Ali ovaj lek ima snažno delovanje i na vašu sluznicu koja je povezana sa celim telom, počevši od usne šupljine pa tako i s vašim intimnim područjem.

Antihistaminici smanjuju lučenje vaginalne sluzi zbog čega seks neće biti prijatan kao i obično. Stručnjaci manjak sluzi usko povezuju i s orgazmom, što znači da će žene tada puno teže i gotovo nikako doći do željenog vrhunca. Isto vredi i za pokušaje začeća jer vaginalna sluz značajno olakšava prolazak spermotozoida do jajašca.

3. Trpeti odlazak u toalet

Ako ste se upustili u vrući trenutak, a strast je na samom vrhuncu, a osećate potrebu za odlaskom u toalet i mokrenjem, nemojte trpeti. Naime, bešika je smeštena vrlo blizu vagine i svaki pritisak na nnju i te kako ćete osetiti, zbog čega seks neće biti toliko prijatan i opušten. Isto tako, ako vam se urinira tokom seksa,, mokraćni kanal i bešika su opterećeni i puni tečnosti zbog čega je opasnost od upale bešike uzrokovane seksom znatno veća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 21 sledeca idi na stranu