Veze i odnosi

Još ga volite ili je zaista kraj? Četiri znaka da niste spremne za prijateljstvo s bivšim

Često ne možemo da se pomirimo s činjenicom da je veza gotova, pa pokušavamo da ostanemo u prijateljskom odnosu, ali nije uvek pravo vreme za to, naročito ako osećanja nisu iskrena. Saznajte da li ste ga prebolele i da li ste spremne da budete prijatelj s bivšim dečkom.

Sreda, 18.10.2023.

12:26

Izvor: Žena.net.hr

Još ga volite ili je zaista kraj? Četiri znaka da niste spremne za prijateljstvo s bivšim
Foto: Antonio Guillem/Shutterstock

Podeli:

Još uvek ste zaljubljeni

Ako još uvek imate romantična osećanja ili ste ludo zaljubljeni u bivšeg, jako teško ćete preći u sledeću fazu, odnosno u platonsko prijateljstvo. Možda ćete jednog dana moći da budete prijatelji, ali očigledno još nije vreme za novu fazu u vašem odnosu.

Još uvek imate seksualne odnose

Prijateljstvo znači da nema romantike, ali ni seksa u odnosu. Seks s bivšim će stvoriti prijatnost, ali ga učiniti i privlačnijom osobom, što znači da ćete i dalje biti vezane za njega. Dugoročno gledano, seksualni kontakt s bivšim često otežava put u budućnost.

Želite da obnovite vezu


Raskinuli ste, jer mislite da veza nije funkcionalna ili oboje to mislite. Ali, ako i dalje želite da se vaša veza obnovi i pokušavate da stvorite prijateljstvo, potrebno je da stanete. Takvo prijateljstvo će biti lažno, a da bi se stvorilo pravo prijateljstvo trebalo bi da bude iskreno. U suprotnom je bolje biti iskren prema sebi i prihvatiti činjenicu da niste zajedno.

Želite prijateljstvo zbog krivice ili nesigurnosti

Ako ste bivšem dečku slomile srce, varale ga ili lagale, onda bi krivica ili nesigurnost mogli da podstiču vašu želju za novim prijateljstvom. Ili možda ne želite da budete same, jer niste navikle. U ovim slučajevima najbolje bi bilo da ne ohrabrujete vaše novo prijateljstvo. Ovo sigurno nisu najzdraviji razlozi za prijateljstvo.

Na kraju, svako treba da razmisli o svojoj situaciji, ali ako bivši partner izaziva negativna osećanja poput tuge ili uznemirenosti, onda nije moguće ostvariti prijateljstvo na zdrav način. Takođe nije zdravo ako postoji žaljenje za starim odnosom ili ste previše vezane za prošlost. Za većinu ljudi prekidanje odnosa s bivšim je deo procesa ozdravljenja, pa tek nakon nekog vremena mogu da se povežu s bivšim partnerom i ostvare prijateljstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare