Zdrav duh

Trampovoj ćerki propao posao, zovu je u šou-program FOTO

Ćerka dosadašnjeg predsednika SAD Donalda Trampa, nakon što je on doživeo poraz na izborima, rekla je da je pragmatična u svemu i nije se ustručavala da sebi da etiketu populiste.

Utorak, 10.11.2020.

16:06

Izvor: B92

Trampovoj ćerki propao posao, zovu je u šou-program FOTO
Foto: GettyImages, Win McNamee, Staff

Podeli:

Zaključila je kako sebe smatra "trampovskom republikankom" i da svakako želi da ostane prisutna u javnosti.

Takozvana prva ćerka SAD i savetnica predsednika uskoro više neće biti ništa od toga, a britanski "Gardijan" piše kako je nejasno čemu će se Ivanka Tramp (39) okrenuti u budućnosti, ali i da postoji nekoliko opcija.

Donaldova ćerka navodno je bila zadužena za edukaciju i ekonomsko osnaživanje žena i njihovih porodica i stvaranje radnih mesta i ekonomski rast pomoću razvoja radne snage, obuke i preduzetništva. Pre angažmana u Beloj kući nadgledala je razvoj i akvizicije u očevoj kompaniji "Tramp organizejšen" koja se bavila nekretninama, ali sem lepih titula i opisa njenih važnih funkcija uz oca, teško je proceniti njene poslovne uspehe. Činjenica je tek da je svojevremeno vodila vlastitu modnu kompaniju, ali to se nije dobro završilo.

Njen modni brend ugašen je 2018. godine, formalno kako bi se Ivanka usredsredila na svoj posao u Vašingtonu, ali zatvaranju su prethodili raskidi saradnje sa brojnim tržnim centrima zbog slabe prodaje. Ironično, ovaj neuspeh delimično duguje i svom ocu, zbog čije je politike započeo glasan poziv na bojkot njene odeće.

Nije dobra vest za Ivanku ni to što će sa padom Donalda Trampa uslediti i finansijska istraga njegovih poreskih kartica i veštačkog pumpanja cena firme “Tramp organizejšen” pa su sve glasnija nagađanja kako bi Trampova čerka mogla da se okrene šou-biznisu. Pojavljivanje na malim ekranima ne bi joj bila novost, a ponuda joj je navodno već stigla od američkog “Plesa sa zvezdama”.

Ipak, to bi bilo tek privremeno rešenje. jer Ivanka bi najviše volela da ostane u politici, iako je svesna da za nju sa Donaldovim odlaskom ne dolaze najjednostavnija vremena. U prošlonedeljnom razgovoru za "Real Clear Politics", Ivanka je zaključila kako je 'pragmatična u svemu', a nije se ustručavala da sebi da etiketu populiste. Zaključila je kako sebe smatra 'trampovskom republikankom' i da bi svakako želela da ostane u javnoj sferi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.