MIRKO MARJANOVIC PODNEO OSTAVKU

Subota, 21.10.2000.

14:06

Izvor: B92

Default images

Podeli:

MIRKO MARJANOVIC PODNEO OSTAVKU Predsednik Vlade Srbije Mirko Marjanovic podneo je Skupstini Srbije ostavku na tu funkciju, uz obrzalozenje da je dogovoreno da se formira nova vlada koja ce obezbediti politicku, ekonomsku i socijalnu stabilnost u zemlji. U ostavci, koju je dostavio parlamentu, Marjanovic je naveo da ostavku podnosi kako bi se obezbedili uslovi za sprovodjenje sporazuma o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora. Skupstina Srbije u subotu treba da izabere novu prelaznu republicku vladu. Parlamentu su dostavljene i pisane neopozive ostavke svih clanova Vlade Srbije iz redova Srpske radikalne stranke, javlja Beta. Vlada Srbije ubuduce ce imati novo ministarstvo - za ekonomske veze sa inostranstvom i na celu tog resora bice predstavnik Demokratske opozicije Srbije, predvidjeno je dopunom Zakona o ministarstvima. U predlogu dopune Zakona o ministarstvima pise da u nadleznost Ministarstva za ekonomske veze sa inostranstvom spada unapredjenje ekonomskih odnosa sa inostranstvom, priprema stranih ulaganja, uskladjivanje investicionih ulaganja iz inostranstva i uskladjivanje aktivnosti domacih privrednih subjekata u inostranstvu.

Predsednik Vlade Srbije Mirko Marjanovic podneo je Skupstini Srbije ostavku na tu funkciju, uz obrzalozenje da je dogovoreno da se formira nova vlada koja ce obezbediti politicku, ekonomsku i socijalnu stabilnost u zemlji. U ostavci, koju je dostavio parlamentu, Marjanovic je naveo da ostavku podnosi kako bi se obezbedili uslovi za sprovodjenje sporazuma o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora. Skupstina Srbije u subotu treba da izabere novu prelaznu republicku vladu. Parlamentu su dostavljene i pisane neopozive ostavke svih clanova Vlade Srbije iz redova Srpske radikalne stranke, javlja Beta.

Vlada Srbije ubuduce ce imati novo ministarstvo - za ekonomske veze sa inostranstvom i na celu tog resora bice predstavnik Demokratske opozicije Srbije, predvidjeno je dopunom Zakona o ministarstvima. U predlogu dopune Zakona o ministarstvima pise da u nadleznost Ministarstva za ekonomske veze sa inostranstvom spada unapredjenje ekonomskih odnosa sa inostranstvom, priprema stranih ulaganja, uskladjivanje investicionih ulaganja iz inostranstva i uskladjivanje aktivnosti domacih privrednih subjekata u inostranstvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare