VUJANOVIC: USKORO NOVA PLATFORMA VLADE CRNE GORE

Subota, 28.10.2000.

16:56

Izvor: B92

Default images

Podeli:

VUJANOVIC: USKORO NOVA PLATFORMA VLADE CRNE GORE Crnogorski premijer i potpredsednik Demokratske partije socijalista Filip Vujanovic izjavio je u subotu da bi Vlada Crne Gore uskoro mogla raspravljati o izmeni Platforme za redefinisanje odnosa izmedju dve jugoslovenske republike. Kako prenosi Beta, on je britanskom radiju "Bi-Bi-Si" rekao da su netacni izvestaji pojedinih medija da su on i predsednik Skupstine Crne Gore Svetozar Marovic u jucerasnjim razgovorima sa predstavnicima Demokratske opozicije Srbije nastupili sa pozicija suprotnih odlukama Glavnog odbora DPS. "U Beogradu smo dosledno i do detalja izneli stav Glavog odbora DPS-a i saopstili odluke, pri cemu smo rekli da imamo predlog, koji je prihvacen, da se formira ekspertski tim koji bi se do izbora u Srbiji izjasnio o nasoj ponudi i nakon toga omogucio kontakt sa novom vladom Srbije", rekao je Vujanovic. Prema Vujanovicevim recima, to je "dobar put" za resavanje odnosa Srbije i Crne Gore.

Crnogorski premijer i potpredsednik Demokratske partije socijalista Filip Vujanovic izjavio je u subotu da bi Vlada Crne Gore uskoro mogla raspravljati o izmeni Platforme za redefinisanje odnosa izmedju dve jugoslovenske republike. Kako prenosi Beta, on je britanskom radiju "Bi-Bi-Si" rekao da su netacni izvestaji pojedinih medija da su on i predsednik Skupstine Crne Gore Svetozar Marovic u jucerasnjim razgovorima sa predstavnicima Demokratske opozicije Srbije nastupili sa pozicija suprotnih odlukama Glavnog odbora DPS. "U Beogradu smo dosledno i do detalja izneli stav Glavog odbora DPS-a i saopstili odluke, pri cemu smo rekli da imamo predlog, koji je prihvacen, da se formira ekspertski tim koji bi se do izbora u Srbiji izjasnio o nasoj ponudi i nakon toga omogucio kontakt sa novom vladom Srbije", rekao je Vujanovic. Prema Vujanovicevim recima, to je "dobar put" za resavanje odnosa Srbije i Crne Gore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare