SNV: IZBORI PREURANJENI

Nedelja, 29.10.2000.

19:33

Izvor: B92

Default images

Podeli:

SNV: IZBORI PREURANJENI Srpsko nacionalno vece Kosova i Metohije ocenilo je u nedelju da su lokalni izbori na Kosovu bili "preuranjen korak i vrlo grub primer politickog cinizma". Kako prenosi Beta, Vece podseca da je Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN predvidjeno ne samo "stvaranje demokratskih institucija" nego i "puno postovanje ljudskih prava", ali da, buduci da se on u pokrajini ne postuju, to "onemogucava slobodno ucesce svih gradjana na lokalnim izbrima". Izbori su zbog toga "uslovno legitimni" zato sto "bez pune slobode zivljenja i izrazavanja politicke volje svih gradjana ne moze biti istinskih slobodnih izbora". SNV zakljucuje da se zbog toga "neucestvovanje Srba na opstinskim izobrima ne moze nazivati bojkotom, jer nije akt namerne opstrukcije". "Izjave predstavnika UNMIK-a i OEBS-a, koji su neucestvovanje Srba vec okvalifikovali kao posledicu Milosevicevog diktata, izbegavsi da spomenu prave razloge za neizlazak na izbore, predstavljaju pokusaj prikrivanja sustinskog neuspeha misije u pogledu bezbednosti i postovanja ljudskih prava", navodi se u saopstenju SNV KiM.

Srpsko nacionalno vece Kosova i Metohije ocenilo je u nedelju da su lokalni izbori na Kosovu bili "preuranjen korak i vrlo grub primer politickog cinizma". Kako prenosi Beta, Vece podseca da je Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN predvidjeno ne samo "stvaranje demokratskih institucija" nego i "puno postovanje ljudskih prava", ali da, buduci da se on u pokrajini ne postuju, to "onemogucava slobodno ucesce svih gradjana na lokalnim izbrima". Izbori su zbog toga "uslovno legitimni" zato sto "bez pune slobode zivljenja i izrazavanja politicke volje svih gradjana ne moze biti istinskih slobodnih izbora". SNV zakljucuje da se zbog toga "neucestvovanje Srba na opstinskim izobrima ne moze nazivati bojkotom, jer nije akt namerne opstrukcije". "Izjave predstavnika UNMIK-a i OEBS-a, koji su neucestvovanje Srba vec okvalifikovali kao posledicu Milosevicevog diktata, izbegavsi da spomenu prave razloge za neizlazak na izbore, predstavljaju pokusaj prikrivanja sustinskog neuspeha misije u pogledu bezbednosti i postovanja ljudskih prava", navodi se u saopstenju SNV KiM.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare