Zdravlje žene

Sukob mišljenja u studiju: Šta je osnov dobrog izgleda? VIDEO

Praznično raspoloženje se završilo, a pripreme za leto počinju. Kako se rešiti celulita i kako dovesti liniju do savršenstva samo su neka pitanja koja interesuju žene.

Sreda, 09.02.2022.

17:18

Izvor: superžena/TV Prva

Sukob mišljenja u studiju: Šta je osnov dobrog izgleda? VIDEO
Foto:Printskrin/TV Prva

Podeli:

Prema rečima maserke Dušice Ranđelović pravo vreme za uklanjanje celulita je tokom zimskog perioda i to uz pomoć tzv. maderoterapije.

"Maderoterapija je najbrži način za uklanjanje celulita. Ovo je terapija drvenom oklagijom, odnosno, terapija prirodnim materijalom, pa uopšte nije štetna po zdravlje pacijenta", kaže ona za TV Prva.

Na početku masovnog primenjivanja ove tehnike u kozmetičkim salonima, veliki broj školovanih masera i maserki je, kaže ona, pogrešno koristila alat, pa su zbog toga često ostajale i površinske modrice na telu.

Koje tačno ugljene hidrate možete jesti ako ste na dijeti

"Ljudi su mislili da ako se izvrši veliki pritisak na koži uz pomoć oklagije da će celulit nestati, a to nije pravilno", dodaje.

Danas je sasvim druga priča.

Da li iskorak "troši" zglobove: Profesor sporta za Superženu - "možete ga raditi svaki dan, ali.."

"Tretman uklanjanja celulita je bolan tokom prvih nedelja praktikovanja, dok on ne omekša, a svaki naredni tretman je prijatan za ljudsko telo".

Ipak, naš izgled ne zavisi od ruku masera ili maserki kojima smo prepustili brigu o celulitu, već zavisi i od nas, a kako kaže Dušica, unošenje dovoljne količine tečnosti u organizam je ključan faktor za poboljšanje zdravlja, ali i izgleda.

"Svojim ženama uvek preporučujem da nakon tretmana popiju od 2 do 3 litra tečnosti - voda, čaj (po izboru), limun sa đumbirom".

Koliko vam je vode potrebno tokom priprema, izgleda da ni stručnjaci ne mogu da se dogovore. I dok maserka Dušica tvrdi da je neophodno od 2 do 3 litra tečnosti, nutricionistkinja Mirković kaže da je to sasvim pogrešno.

"Sve zavisi od organizma pojedinca, individualnih karakteristika i kapaciteta koliko tečnosti njegovo telo, zapravo, može da primi".

A zdrava ishrana i fizička aktivnost je ključ željenog uspeha.

Vežbe za oblikovanje ruku bez tegova VIDEO

"Izbacite grickalice, ide lepo vreme, pa bi bilo bolje da se krećete što više. Hranite se od dva do tri puta dnevno i konzumirajte hranu koja nema veštačke koncentrate", kaže ona i daje primer zdravog jelovnika.

"Suština zdrave ishrane je voće i povrće. Malo termički obrađene hrane i mesa i malo proteinske ishrane je sasvim dovoljno", kaže Mirković.

Ona, takođe, napominje da ne bi trebalo da izbacimo ugljene hidrate iz upotrebe, već da ih korigujem prema individualnim kapacitetima.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare