Roditeljstvo

Evo kako da uživate pored vaše bebe u prvim nedeljama nakon porođaja

Dolazak bebe u porodicu menja život majke iz korena, ali ne morate da budete pod stresom i u grču već da uživate u svakom danu sa vašom bebom od samog momenta kada je prvi put privijete na grudi.

Četvrtak, 28.11.2019.

12:06

Izvor: Super žena

Evo kako da uživate pored vaše bebe u prvim nedeljama nakon porođaja
Foto: Depositphotos/doble.dphoto

Podeli:

Porodile ste se i idete kući sa detetom? Možda ćete biti uplašene jer ne znate šta možete da očekujete prvih nedelja sa novim članom vaše porodice. Neki će vam reći kako je prvih šest nedelja najteže, drugi da su to prve dve nedelje, ali bilo kako bilo ne zaboravite da je dolazak bebe u vaš dom sreća i blagoslov. Mi vam predstavljamo nekoliko saveta kako da u potpunosti uživate u majčinstvu prvih nedelja. Rođenje deteta će svakako promeniti vaš život, a osim toga osećaćete i mnogo veću odgovornost. Prve nedelje sa vašom bebom su posebni trenuci i ne postoji način da se na njih pripremite, ali uvek sebi možete olakšati. Pre nego dovedete bebu kući pripremite stvari koje će joj biti potrebne. Dakle, trebaće vam pelene, vlažne maramice, krema, lepa i topla odeća, pribor za dojenje, krevetić, pokrivači, sredstva za negu bebe poput šampona, pudera i ulja.

*ALT

Osim toga, kada dovedete bebu kući pokušajte da ne paničite i da se ne stresirate. Opustite se i setite se da je svaki trenutak sa vašom bebom blagoslov. Ne menja se samo vama život, već i bebi koja pokušava da se prilagodi na novi svet. Ako vaša beba plače celu noć, zagrlite je i smirite. Potrudite se da bebi uvek bude toplo. Kada su krevetići u pitanju najbolje bi bilo da imate prenosivu ležaljku jer će ona vašoj bebi pružiti osećaj sigurnosti a i uvek joj možete biti blizu.

*ALT

Naučite da dojite novorođenče. Možda će u prvim danima biti teško, piše klix.ba. Možda će vas boleti grudi prvih nekoliko nedelja. Stoga se preporučuje da pre nego vaša beba dođe kući uzmete nekoliko časova dojenja. Osim toga kupite odeću koja će vam olakšati dojenje. Ne zaboravite da vaša beba nije toliko krhka koliko mislite. Morate da se opustite, odmorite i nađite vremena da se mazite sa bebom. I na kraju, dozvolite sebi da ponekad budete lenji i uživajte u svakoj sekundi prve detetove nedelje kod kuće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare